Haberler

Meksika Uyuşturucu Kartelinin Leopar Derili Rolex'lerini Satıyor

Meksika, Adeta Savaş Halinde Olduğu Uyuşturucu Kartellerinin Devlet Tarafından El Koyulan Değerli Eşyalarını Satışa Çıkardı.

Meksika, adeta savaş halinde olduğu uyuşturucu kartellerinin devlet tarafından el koyulan değerli eşyalarını satışa çıkardı.

Aralarında zümrüt kaplı tabancaların, zırhlı Hummer jiplerin de bulunduğu pek çok lüks eşya, çetenin nasıl bir lüks içinde yaşadığını gözler önüne seriyor. Maliye Bakanlığı tarafından satışa çıkarılan ilginç ürünler arasında leopar derisinden yapılmış Rolex kol saatinin yanı sıra dondurulmuş köpekbalıkları da bulunuyor.

Geçtiğimiz yıl uyuşturucu şebekesi lideri Zhenli Ye Gon yakalandığında, eve baskın yapan polisler yapılan aramada gizli bir odaya saklanmış 205 milyon dolarlık nakit paraya da ulaşmışlardı. Satışa çıkarılan eşyalar arasında leopar deseni şeklinde mücevherlendirilmiş Rolex ve kenevir yaprağı desenli De La Cour saatler, altın kaplama tabancalar da bulunuyor. Meksika’nın en ünlü sanatçılarına ait Diego Rivera ve Rufino Tamayo’ya ait tablolar da değerli eşyalar arasında dikkat çekiyor. Meksikalı yetkililer, böyle bir açık arttırmanın, ülke ekonomisine şeffaflık getireceğini belirtiyorlar.

36 bin polis ve asker

Uyuşturucu kartellerine karşı savaş açan Meksika Devlet Başkanı Felipe Calderon, çetelerinin geçen hafta resmi makamlara yönelik eş zamanlı ve eşi görülmemiş  saldırılarının ardından merkezi hükümet bölgeye 5 bin 500 polis ve askerden  oluşan bir takviye kuvvet gönderdi. Calderon, Büyük Okyanus kıyısındaki Michoacan’a, 2006 sonunda göreve gelmesinden bu yana ABD’ye yönelik kokain trafiğini kontrol eden uyuşturucu  kartelleri arasındaki savaşa son vermek için 36 bin polis ve asker yerleştirdi. Meksika’da geçen yıldan bu yana işlenen 7 bin 700 cinayetten organize suç çeteleri sorumlu tutuluyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title