Haberler

Manisa'da Savcılar Organlarını Bağışladı

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek, Manisa Doku ve Organ Nakli İl Koordinatörlüğü'nün Düzenlediği Organ Haftası Etkinliklerinde Organlarını Bağışladı.

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek, Manisa Doku ve Organ Nakli İl Koordinatörlüğü'nün düzenlediği Organ Haftası etkinliklerinde organlarını bağışladı.

Organ nakil sözleşmesi için Cumhuriyet Başsavcılığı makamında basın toplantısı düzenlendi. Doku ve Organ Nakli Manisa İl Koordinatörü Anestezi Uzmanı Dr. Sema Kuşcu da toplantıda hazır bulundu.

Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek, "Organ nakli konusunda Manisa'da çalışmaları bulunan Dr. Sema Kuşcu hanımefendiyle bir müddet önce görüştüğümüzde adliyemizden yargı mensuplarından katkı sağlamamızı istediler. Ben de seve seve kabul ettim. Organ nakli konusunda katkı yapacağımızı söyledim. Bugün de onun için buradayız, organlarımızı bağışlayacağız" dedi.

Gürlek, 2238 Sayılı Organ Nakli hakkındaki yasanın sonuçlarını Dr. Sema Kuşcu'nun bütün açıklığıyla topluma duyurmaya çalıştığını söyledi.

Bir yargı mensubu olarak, organlarının sağlık bekleyen kişilere ulaştırılması konusunda bugün bir sözleşme imzaladıklarını anlatan Gürlek, şöyle konuştu: "İnsanlar hasta olmadan evvel sağlıklarının kıymetini bilemiyor. Sıkıntı yaşayanlar organ bekleyenler şu an bu organların kıymetini daha iyi biliyor. Biz de onlara bu konuda katkı sağlayabilirsek, insanlarımıza bu konuda iyi mesaj verebilirsek ne mutlu bize, kendimizi bahtiyar hissedeceğiz."

Şu an için organ bağışlayan kendisiyle birlikte 4 yargı mensubu olduğunu belirten Gürlek, sözlerine şöyle devam etti: "Bunun devamı gelecek. İşleri dolayısıyla gelemeyen savcılarımız var. Organ nakliyle ilgili yasal çerçeve ve bağışla ilgili program iyi anlaşılırsa organ bağışının daha da artacağına inanıyorum. Çünkü ben de çok iyi bilmediğim için tereddütle bakıyordum. Konuyu anlayınca organ bağışının çok da zor bir şey olmadığını, insanların rahatlıkla organlarını bağışlayabileceklerini öğrendim. Çok

faydalı bir şey inşallah başarılı çalışmalar sürecektir. İnsanlarımızda bu konuda yeterli yardımı yapacaktır."

Daha sonra Dr. Sema Kuşcu, Başsavcı Sait Gürlek ve diğer savcılar bağış formlarının kartlarını doldurarak imzaladılar. Başsavcı Sait Gürlek'in sözleşme imzaladıktan sonra telefonla kendisini arayan eşine, "Organlarımı bağışladım, seninkileri de bağışladım" demesi dikkat çekti.

Doku ve Organ Nakli Manisa İl Koordinatörü Anestezi Uzmanı Dr. Sema Kuşcu, Organ Haftası etkinliklerine topluma örnek olacak kişileri seçerek başladıklarını ifade ederek, "Sayın Başsavcımla bir süre önce tanıştım ve bu konuda görüş alış verişinde bulunduk. Diğer savcılarımla da aynı konuda uzun görüşmelerimiz oldu. En üst düzeydeki kanun adamlarının katkılarını almaktan dolayı çok mutluyum. Burada 4 kişinin organlarını bağışlamış olması sadece bir hareketin ilk halkasını oluşturmaktadır. Adliyedeki

çalışmalarıma devam edeceğim. Bütün aşamalardaki kişiler için yine gelerek bilgilendirmeye devam edeceğim. Bugün burada örnek olsun diye bir etkinlik planladık" dedi. Kuşcu, şu ana kadar Manisa'da 5 donör bulunduğunu anlatarak sözlerini şöyle tamamladı: "545 tane bağış formu dolduruldu. Bu konuda toplumu bilinçlendirmek için eğitim çalışmalarına ağırlık verdik. Sivil toplum kuruluşlarıyla da irtibat kurarak halk eğitimleri yapıyoruz. Şimdi adliyeye yönelik bir çalışmamızda sayın başsavcımla

konuştuk, savcı, hakim eşleri ve diğer çalışanların konu hakkında bilgilendirme amaçlı çalışmamız olacaktır."

(ÖA-YK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title