Haberler

Manisa Belediyesi'nde 'Okullar Hayat Olsun' Projesi Toplantısı

Manisa Belediyesi, geçtiğimiz aylarda Manisa Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü arasında imzaladığı "Okullar Hayat Olsun" Projesi protokolü çalışmalarına başladı.

Manisa Belediyesi, geçtiğimiz aylarda Manisa Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü arasında imzaladığı "Okullar Hayat Olsun" Projesi protokolü çalışmalarına başladı.

Belediye Encümen Salonu'nda düzenlenen toplantı ile okullara yapılacak olan yardımlar görüşüldü. Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Azmi Açıkdil başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Çoban, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü İsa Kara, İmar İşleri Müdürü Türkan Köroğlu, Park Bahçe İşleri Müdürü Serpil Çakır katıldı. Projenin amacına ve Manisa Belediyesi olarak proje kapsamında yapılacak olan çalışmalara yönelik bilgi veren Başkan Yardımcısı Açıkdil, şöyle konuştu, "Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında Valilik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü ile birlikte toplantı yapıldı. Yapılacak çalışmalar protokol haline getirilip imzalandı. Bu çerçevede Manisa merkezdeki okullardan 10 tanesine başlangıçta neler yapılacağı tespit edildi. Bizler de Manisa Belediyesi olarak tespitler doğrultusunda hangi okulumuzun hangi ihtiyacına cevap vereceğimizi görüşmek üzere bir araya geldik" dedi.

Projenin amacına yönelik hatırlatma yapan Başkan Yardımcısı Açıkdil, "Proje, okulların bahçe düzenlemesi, peyzaj çalışması gibi ilk etapta fiziki şartların düzenlemelerini öngörüyor. Buradaki amaç mahalle halkının söz konusu okullardan faydalanabilmesidir. Çünkü okullar sabah açılır, ders saati bitiminde kapanır. Oysa bu proje ile okullar hafta sonu ve akşamları da kullanılabilecek, çevre halkı da okuldan faydalanabilecek. Halkın sınıflarda verilecek çeşitli kurslardan faydalanmaları sağlanacak. Okulların toplantı salonları da vatandaşın kullanımına açılacak. Bu çalışmalar devam ettikçe mahalleler canlılık kazanacak. Projenin, vatandaşlarımızı sosyal etkinliğe teşvik edici bir çalışma olacağına inanıyorum" dedi.

İl Eğitim Şube Müdürü İsa Kara da, okullara verdiği katkılardan dolayı Manisa Belediyesi'ne teşekkür ederek, proje ile mahallelerde sosyal hayat oluşturulacağını söyledi. Kara şöyle konuştu, "Belediyemizin okulların fiziki şartlarının iyileştirilmesi ve malzeme eksiğinin giderilmesi noktasında ciddi katkıları oluyor. Okullar Hayat Olsun çalışması kapsamında da okul bahçelerini mahalleliye kazandırmayı, velilerin ve vatandaşlarımızın bilgisayar laboratuarı, mesleki atölyeler, toplantı salonu ya da kütüphane gibi alanlardan faydalanmalarını sağlayacağız. Ayrıca mahalle halkının talebi doğrultusunda okullarda gece kursları açacağız. Belediyeler Birliği ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın imzaladığı protokolün devamı niteliğinde Manisa adına imzaladığımız ek protokolle projeyi başarı ile gerçekleştireceğimize inanıyoruz. Bu anlamda taraflardan biri olan Manisa Belediyesi'ne katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz" dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orman İşletme Müdürlüğü Milli Eğitim Müdürlüğü Süleyman Çoban Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Afrika çöl tozu Türkiye'ye geliyor 9-10 Mayıs: Çöl tozu hangi illere yağacak, kaç gün sürecek? Meteorolojiden Arabistan ve Afrika çöl tozu uyarısı! GELİNİM MUTFAKTA 9 MAYIS 2024 İZLE | Gelinim Mutfakta bugün kim birinci oldu, çeyrek altın aldı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 9 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 9 Mayıs 2024 Perşembe TV YAYIN AKIŞI: Televizyonda bugün neler var? Kanal D, Star TV, ATV, Show TV, TRT1, NOW TV MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128204 9 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Resmi Gazete bugün (9 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Okul müdürünü öldüren Iraklı öğrenciyi savundu! Sevan Nişanyan kimdir? Atatürk'e neden hakaret etti? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 9 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title