Haberler

Manila: Filipinli İslami Örgütün Yasaklanması İstendi

Güvenlik Uzmanları, Filipinli Rajah Süleyman Haraketi'nin (Rsm), Washington'un Yabancı Terörist Örgütler Listesine Alınıp, Yasaklanması Gerektiğini Bildirdi.

Güvenlik uzmanları, Filipinli Rajah Süleyman Haraketi'nin (RSM), Washington'un yabancı terörist örgütler listesine alınıp, yasaklanması gerektiğini bildirdi.

Singapur'daki Savunma ve Stratejik Çalışmalar Enstitüsü yetkilisi Rohan Gunaratna Manila'da gerçekleşen bir güvenlik toplantısında yaptığı konuşmada, "Uluslararası toplum bu örgütü önemli bir tehdit olarak tanımalı. Bu örgüt geliştirdiği dış bağlantıları nedeniyle kendini güçlendirebilir. Bağlantılarını geliştirmeye devam ediyor" diye konuştu.

Örgüt, geçmiş yıllarda, El Kaide bağlantılı Ebu Sayyaf'ın ölümcül saldırılar gerçekleştirmesine yardım etmişti. Çoğunluğu, önceleri Katolik olan daha sonra ise İslam'ı seçen Filipinliler'den oluşan örgütün lideri Ahmed Santos, 2005 Ekim ayında ABD büyükelçiliğine saldırı yapma hazırlığındayken yakalanmıştı. Uzmanlar, örgüt üyelerinin çoğunun eğitimli ve iyi derece İngilizce konuşabilmesinden dolayı tehlikeli olduğunu düşünüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title