Haberler

    Manchester United'da Karar Verildi!

    Tarihinin en kötü sezonlarından birini geçiren Manchester United'da, takımın yeni teknik direktörünün ne zaman açıklanacağı belli oldu.

    ÖZGÜR İNCE / Goal.com Türkiye

    Ligde haftalar öncesinden şampiyonluk yarışına havlu atan ve önümüzdeki sezon da Avrupa arenasında boy gösteremeyecek olan Manchester United'da, sezon başında Alex Ferguson efsanesinin yerine göreve başlayan David Moyes ile 22 Nisan'da yollar ayrılmıştı.

    Takımı sezon sonuna kadar Ryan Giggs'e emanet eden Kırmızı Şeytanlar, yeni teknik direktörünü önümüzdeki hafta açıklayacak.

    BBC Sport, Manchester United'ın Pazar günü Premier Lig'de Southampton ile oynanacak kapanış maçının ardından yeni hocayı duyurmaya hazırlandığını iddia etti. İngiliz ekipte en büyük aday, 2014 Dünya Kupası'ndan sonra Hollanda Milli takımındaki görevinden ayrılacak olan tecrübeli çalıştırıcı Louis van Gaal.

    2008-2009 sezonunda genç ve tecrübesiz bir kadroya sahip olmasına rağmen AZ Alkmaar'a 28 yıl aradan sonra lig şampiyonluğu sevinci yaşatan Van Gaal, daha önce Ajax'la üst üste 3 sezon (1994, 1995, 1996), Barcelona ile de 1998 ve 1999'da şampiyonluk ipini önde göğüslerken, aynı zamanda Ajax ile 1992 UEFA Kupası ve 1995 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu da yaşamıştı.

    2009-2010 sezonunda Bayern Münih ile anlaşan ve ilk sezonunda takımı çifte şampiyonluğa taşıyan 63 yaşındaki teknik adam, Euro 2012'den sonra ise Hollanda Milli takımının başına geçmişti.

    Van Gaal, ilk Hollanda Milli takım macerasında ise Frank Rijkaard'dan boşalan koltuğa 2000'de oturmuş, ancak takımının 2002 Dünya Kupası elemelerini geçememesi üzerine sadece 14 resmi maçta görevde kalabilmişti.

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Manchester United Louis van Gaal Hollanda Türkiye Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title