Haberler

Macaristan'da "Deverân Aralığı" Sergisi

Macaristan'da "Deveran Aralığı" sergisi- Budapeşte Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nde "Lafz-ı Celil" temalı "Deveran Aralığı" isimli modern resim sergisi, geniş katılımla açıldı Budapeşte Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nde "Lafz-ı Celil" temalı "Deveran Aralığı" isimli modern resim sergisi, geniş katılımla açıldı.

Macaristan'da "Deveran Aralığı" sergisi- Budapeşte Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nde "Lafz-ı Celil" temalı "Deveran Aralığı" isimli modern resim sergisi, geniş katılımla açıldı Budapeşte Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nde "Lafz-ı Celil" temalı "Deveran Aralığı" isimli modern resim sergisi, geniş katılımla açıldı.Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de faaliyet gösteren Budapeşte Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nde "Deveran Aralığı" isimli modern resim sergisinin açılışına Macarlar büyük ilgi gösterdi. Serginin açılış konuşmasını yapan Budapeşte Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Yakup Gül, "Bu tür etkinlikler vasıtasıyla Türk ve Macar halkı arasındaki dostlukları pekiştirmeye çalışıyoruz. Sergiye olan yoğun ilgiden dolayı ayrıca memnuniyetimi bildirmek istiyorum. Merkezimizde başarılı Türk sanatçılarımızı ağırlayarak, Türk kültür ve sanatını sevenleriyle buluşturmaya devam edeceğiz" dedi.AA muhabirine konuşan, "Türkiye'de üniversiteyi kazanmama rağmen başörtüsü yasağı dolayısıyla Viyana'da lisans ve yüksek lisans eğitimini tamamlamak zorunda kaldım. Bu süre zarfında da sanat, hayatımın bir parçası oldu" dedi.Yaptığı çalışmalarda genelde akrilik, lavi, yağlı boya ve kolaj tekniğini kullandığını söyleyen Burnaz, bugün açılan sergisi hakkında ise şunları kaydetti;"Bugün Budapeşte'de açılan serginin teması 'Lafz-ı Celil' ismi ise 'Deveran Aralığı'. Bu sergi daha önce İstanbul, Ankara ve Viyana'da farklı galerilerde sanatseverlerle buluştu. Sergiye gösterilen ilgiden dolayı çok mutlu olduğumu belirtmek isterim."Yunus Emre Enstitüsü çalışmalarının Avrupa'daki Türk imajı için büyük öneme sahip olduğunu da belirten Burnaz "Yunus Emre Enstitüsü çok başarılı çalışmalara imza atıyor, yaptığı çalışmalarla kültür ile imaj oluşturmada önemli bir rol oynuyor" dediSanatseverlerin açılışına büyük ilgi gösterdiği sergi, 15 Şubat'a kadar ziyaretçilere açık olacak. -Macaristan'da "Deveran Aralığı" sergisi-Yunus Emre Enstitüsü-Türk sanatçı Betül Burnaz

Kaynak: AA / Güncel

Yunus Emre Türk Macaristan Viyana Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title