Haberler

Latin Amerika Fırsatlar Ülkesi

Bursa'da düzenlenen toplantıda Latin Amerika ülkelerindeki iş fırsatları anlatıldı.

Bursa'da düzenlenen toplantıda Latin Amerika ülkelerindeki iş fırsatları anlatıldı. Brezilya'da yatırımı olan Aktaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş, Latin Amerika ülkelerinden Brezilya'nın geçen yıl yüzde 7,5 büyüdüğüne dikkat çekerek, "Bu büyüme oranı gerçekten önemli. Buna ek olarak 200 milyon kişiye yakın bir tüketici kitlesi var. Devleşen bir otomotiv endüstrisine sahipler. Kendi enerji ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar. Aynı zamanda ekonomik seyir olarak da Türkiye'ye benzer bir yapı var" dedi.

'Latin Amerika, Anadolu ile Buluşuyor' toplantısı Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Hizmet Binası'nda yapıldı. Toplantının açılışında konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Hazır, Türkiye'nin en önemli sanayi bölgelerinden olan Bursa'ya yabancı yatırımcıların ilgisinin her geçen gün arttığını belirterek, "Bu da ülkemizin 2023 yılı hedefi olan 500 milyar dolar ihracat hedefi için çok önemli bir gösterge. Latin Amerika ülkeleri de her ne kadar uzak olsalar da, yatırım için o bölgelerdeki girişimcileri Bursa'ya bekliyoruz. Ülkemizde Latin futbolcular ne kadar mutlu ise Latin sanayiciler de o kadar mutlu olacaktır" dedi.

Ali Hazır'dan sonra söz alan DEİK Türk- Meksika İş Konseyi Başkan Yardımcısı Eser Olcay Avunduk ve DEİK Türk-Brezilya İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Cüneyt Akdemir, Meksika ve Brezilya'nın hızlı bir şekilde büyümesini devam ettirdiklerini, yükselen ekonomi ve gelişmesi beklenen ticaret ortamının dünyada son dönemde çok fazla ilgi çektiğini söyledi.

'TEKELLERİ ORTADAN KALDIRDIK'

Toplantıda, 80'den fazla ülkede ürünleri satılan, bağımsız yedek parça grubunda dünyanın en geniş ürün gamına sahip, hava süspansiyon körüğü sektöründe dünyada da ilk 3 firma arasında bulunan Aktaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş, 'Brezilya'da bir başarı öyküsü' konulu bir sunum yaptı. Aktaş Holding'in müşterilerine ve pazara yakın olma felsefesi ile dünya çapında yatırımlara imza attığını ifade eden Aktaş, şöyle konuştu:

"Bu kapsamda Latin Amerika ülkelerine yaptığımız ziyaretlerde Brezilya'da yatırım yapma kararı aldık. Bu kararımıza istinaden hızla çalışmalarımıza başladığımızda gördük ki bürokrasi bölgede yavaş işliyor. Ancak bir iş adamı kesinlikle pes etmemeli. Bürokrasi ne kadar yavaş işlerse işlesin, bölgede doğru kişiler ile işbirlikleri yapar ve ticari ataşeliklerden bilgileri alabilirseniz aynı oranda hızlı sonuç alabilirsiniz. Bu sayede iz Aktaş Holding olarak kısa bir sürede yatırımımızı yaptık. Şu anda yaklaşık 60 kişi ile 4 bin metrekare kapalı alanda 2009 yılından bugüne üretim yapıyoruz. Bölgeye yaptığımız yatırım sayesinde Şili, Arjantin gibi birçok Latin Amerika ülkesine ihracat yapmaya başladık. Bu sayı her geçen gün artıyor. Yaptığımız bu yatırımla dünya çapındaki rakiplerimizle orada da rekabete girdik. Bu sayede Latin Amerika ülkelerinde tekelleri ortadan kaldırdık."

BREZİLYA ÖN SIRADA

Brezilya'nın gelişmekte olan ülkeler arasında ön sıralarda yer aldığını da vurgulayan Aktaş sözlerini şöyle sürdürdü:

"2010 yılında yüzde 7,5 büyüme oranı yakaladı. Bu büyüme oranı gerçekten önemli. Buna ek olarak 200 milyon kişiye yakın bir tüketici kitlesi var. Devleşen bir otomotiv endüstrisine sahipler. Yılda 3,6 milyon otomotiv üretiliyor. Kendi enerji ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar. Aynı zamanda ekonomik seyir olarak da Türkiye'ye benzer bir seyir izliyorlar."

Toplantının son kısmında ise Meksika Büyükelçisi H.E Jaime Garcia Amaral, Şili Büyükelçisi H.E. Luis Palma, Ekvador Ticaret Müşaviri Borys Mejía Aguirre, Dominik Cumhuriyeti İstanbul Fahri Konsolosu Lalia Gonzalez Koç, Paraguay Ankara Fahri Konsolosu Sibel Sabah, ülkelerindeki yatırım fırsatları ile ilgili bilgi verdiler. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title