Haberler

Lapseki'de 65 Yaş Üstü Tarifeye Uymayanlar Mahkemeye Sevk Edilecek

Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde şehir içi taşımacılığı yapan kooperatif üyelerinin 65 yaş üstü tarifeye uymaması durumunda mahkemeye sevk edilmesi için çalışma başlatıldı.

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde şehir içi taşımacılığı yapan kooperatif üyelerinin 65 yaş üstü tarifeye uymaması durumunda mahkemeye sevk edilmesi için çalışma başlatıldı.

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz sürekli şikayet telefonları geldiğini, vatandaşların mağdur edildiğini ifade etti. 65 yaş üstü, şehit ve gazi yakınlarının ücretsiz olarak şehir içi ulaşımından faydalanmasının kanuni bir hak olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, bundan sonraki süreçte yaşanacak olan mağduriyetleri engelleyeceklerini söyledi.

Devletin hem alacağını geri alabilme gücü olduğunu hem de ödemelerini yerine getirebilme gücü olduğunun altını çizen Başkan Yılmaz, "Kimse devleti enayi yerine koymasın. 12 bin nüfuslu ilçemizde 11 tane şehir içi minibüsü var. Devlet tarafından sağlanan ödenekle her ay araç başına 600 lira, toplamda 6 bin 600 lira ödeme yapıyoruz. Tüm makbuzlarımız burada. Lapseki gibi bir ilçede araç başına 600 lira veriliyor. Peki, devlet neden bu ödemeyi yapıyor? 65 yaş üstü vatandaşlarımızla şehit ve gazi yakınlarının ücretsiz ulaşım imkanından faydalanabilmesi için. Biz servis şoförlerine 'bu ay kaç kişi taşıdın?' diye sormadan her ay ödemeleri yapıyoruz. Hangi hakla benim vatandaşımı taşımıyorlar" dedi.

'Yanlarına bir şahit alıp bize müracaat etsinler'

Başkan Yılmaz, "Vatandaşlarıma buradan sesleniyorum. Hiç polemiğe girmeden yanlarına bir şahit alıp bize müracaat etsinler. Bundan sonra mahkemeye biz vereceğiz. Kimsenin gözünün yaşına bakmam. Devlet bu parayı ödüyorsa ve kanuni bir yaptırım varsa gereği yerine getirilir. Her şeyden önce Allah ömür verirse bizlerde yaşlanacağız. Bizde şehit ve gazi yakını olabiliriz. Nasıl bu insanların onuru kırılabilir. Bizler bu şehitlerin kanının hürmetine sosyal yaşantımızı sürdürüyoruz. Bu insani bir ayıptır. Bundan sonra tek tek mahkemeye vereceğiz" diye konuştu. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eyüp Yılmaz Çanakkale Lapseki Yerel Haberler

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Bakmadan Geçme

Bahar 12. bölüm izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Şaban Ataş cinayeti ne? Şaban Ataş'ı kim öldürdü? Müge Anlı canlı yayınında itiraf! 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Sözleri! En Güzel ve Anlamlı 19 Mayıs Mesajları 14 Mayıs TV Yayın Akışı #128250 Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Aziz Yıldırım yeniden aday olacak mı? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman? Aziz Yıldırım başkanlığa aday oldu mu? Özlem Savaş kimdir? Özlem Savaş kaç yaşında, nereli? Özlem Savaş biyografisi! Galatasaray şampiyonluk kupasını ne zaman alacak? #127942 Galatasaray Süper Lig Kupasını derbide mi alacak? Az önce deprem mi oldu? 14 Mayıs en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! 19 Mayıs niçin ilan edildi? 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Neden Kutlanır? Sinan Ateş'in öldürülme görüntüleri! Sinan Ateş ne zaman öldürüldü? BARAJ DOLULUK ORANI 2024! İSKİ baraj doluluk oranı nedir? İstanbul baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? GELİNİM MUTFAKTA 14 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? ChatGPT'nin yeni yapay zeka modeli nedir? GPT-4o özellikleri neler? Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'ye neden soruşturma açıldı? Lays, Ruffles, Doritos, Cheetos ve Çerezza markalarına dava mı açıldı? Selahaddin Eyyubi dizisinin Bernard'ı oynayan Berk Cankat nereli, kaç yaşında?
Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

title