Haberler

Lapseki Belediye Meclisinde 2012'nin Son Toplantısı

Lapseki Belediye Meclisi'nin 2012 yılı son toplantısı yapıldı.

Lapseki Belediye Meclisi'nin 2012 yılı son toplantısı yapıldı.

Belediye Meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim, bir yıllık değerlendirmede bulundu. Daha sonra meclis gündeminde bulunmayan "öğrenci servislerinin düzene alınması ve servis araçlarının sınırlandırılması" konusu gündeme alınıp oy birliğiyle kabul edildi.

Geçici işçilerin yıllık vize onayının yapılmasının karara bağlandığı Orman ve Su İşleri Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile belediye arasında, otomatik meteoroloji gözlem istasyonu kurulması için protokol imzalama yetkisinin belediye başkanına verilmesi ise oy birliğiyle kabul edildi.

Mecliste söz alan Başkan Ekim, bir süredir sokak hayvanlarını kısırlaştırdıklarını ve aşıladıklarını hatırlatarak, "Bu konuda çalışmalarımız sürüyor, aşılanan ve kısırlaştırılan sokak havyalarının kulaklarına küpe takılıyor" dedi.

AK Parti gurubundan söz alan Ahmet Aman ise köylerden ilçe merkezine köpek bırakıldığı konusunda bazı duyumlar aldıklarını ifade ederek bu konuda gerekli önlemlerin alınması gerektiğini bildirdi.

MHP grubu üyesi Hayriye Süer de sokak köpeklerine barınak yaparak duruma çözüm bulunacağını, ancak sokak kedilerinin durumunun ne olacağının bilinmediğini söyledi.

Plan ve bütçe komisyonunun aldığı karar ile yapılan görüşmede öğrenci servis araçlarının 6 araçta sınırlandırılması, öğrenci servisliği yapan araçlardan katılım payı olarak 5 bin lira, yıllık vize ücreti olarak ise 250 lira alınması, servis sırasını devretmek isteyenlerden belediyenin izniyle bin lira alınması oy birliğiyle karar bağlandı.

Muhabir: Ercan Özçetin / Burak Akay

Yayıncı: Haluk Yüksel - ÇANAKKALE

Kaynak: AA / Yerel

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Gani Mehmet Ekim Lapseki Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title