Haberler

Kütahya: Türkiye'de 4 Kişiye 1 Diş Fırçası Düşüyor

Türkiye'de 4 Kişiye Bir Diş Fırçası Düştüğü Bildirildi.

Türkiye'de 4 kişiye bir diş fırçası düştüğü bildirildi.

Kütahya'da, Diş Hekimi Özlem Arık, ülkemizde ağız ve diş sağlığına gereken önemin verilmediğini söyledi. Diş Hekimleri Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Arık, ülkemizde diş fırçalama alışkanlığının çok düşük seviyelerde olduğunu, 4 kişiye 1 diş fırçasının düştüğünü ifade etti. Türkiye'de 6 yaş altı çocukların yüzde 80'inin dişlerinin çürük olduğunu dile getiren Arık, "Ülkemizde bilimsel diş hekimliğinin temelleri 22 Kasım 1908 tarihinde atılmış ve bu tarih 1996 yılında Diş Hekimleri Günü olarak kabul edilmiştir. Ağız ve diş sağlığının önemine dikkat çekmeye çalıştığımız bu haftada özellikle çocukluk çağından itibaren verilecek eğitimlerle koruyucu diş hekimliği konusunda halkımızın dikkatini çekmeye çalışıyoruz. Ülkemizde ağız ve diş sağlığına ne yazık ki yeterince önem verilmemektedir. 6 yaş altı çocukların yüzde 80'inde diş çürüğü var. Toplumun ancak yüzde 10'u ağız hijyenine dikkat etmektedir. Yine ülkemizde 4 kişiye 1 diş fırçası düşmektedir. Bu verilerden de anlaşıldığı üzere diş sağlığımıza gereken önemi vermemekteyiz" dedi.

Diş hekimliğinin zor mesleklerden biri olduğunu vurgulayan Arık, "Bir meslek edinmenin kuşkusuz pek çok zorlukları vardır. Diş hekimliği eğitimi de bunların en zor olanlarındandır. Ülkemizin kısıtlı imkanları ve ailelerin dar bütçeleriyle oldukça meşakkatli ve pahalı eğitimden geçip diş hekimi oluyoruz. Çalışma hayatımız boyunca da özellikle kaçak olarak çalışan sahte dişçilerle mücadele etmeye uğraşıyoruz. Halkımız sağlıkları konusunda duyarlı olmalı, bu insanlara prim vermemelidir" diye konuştu.

Kütahya'da Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin hizmete girdiğini de bildiren Arık, çok yakında yürürlüğe girecek olan genel sağlık sigortasıyla vatandaşların en iyi hizmeti alacağını kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title