Haberler

Kuşadası Uluslararası Resim Çalıştayı Devam Ediyor

Güncelleme:

İşadamı merhum Mehmet Nuri Göçen'in anısına düzenlenen Kuşadası Sanat Kolonisi'ni Resim Çalıştayına 17 ülkeden 20'si yabancı 50 sanatçı katılıyor.

Ege Bölgesi'nin ünlü turizmcilerinden işadamı merhum Mehmet Nuri Göçen'in anısına düzenlenen Kuşadası Sanat Kolonisi'ni Resim Çalıştayı'na 17 ülkeden 20'si yabancı 50 sanatçı katılıyor.

Kuşadası'nda restore edilerek Hilton Double Tree Otel bünyesinde kültür ve sanat aktivitelerinin merkezi haline getirilen tarihi tabakhanelerde devam eden uluslararası resim çalıştayı sırasında büyük ilgi gören tablolar ortaya çıkıyor.

26 Nisan tarihinde başlayan ve 5 Mayıs tarihine kadar Old Town Tanneries ismini alan tarihi tabakhanelerde sürecek olan Kuşadası Sanat Kolonisi Resim Çalıştayı bu kez Kuşadası'nın basın mensuplarını konuk etti. Kuşadası Sanat Diyalogları Derneği'nin organize ettiği yemek, Old Town Tanneries'te gerçekleşti. Yemekte Azeri sanatçı Nevai Metin'in yaptığı Mehmet Nuri Göçen'in resmi, kızı Naile Göçen Çukurova'ya hediye edildi. Çukurova, bu anlamlı hediye karşısında duygu dolu anlar yaşarken göz yaşlarına hakim olamadı. Yemeğin ardından hatıra fotoğrafı da çekildi.

-ÇUKUROVA: "EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM"

GÖÇTUR Tur. Yat. Tic. A.Ş.'nin kurucusu merhum Mehmet Nuri Göçen'in kızı olan ve taşevlerin mimarlığını yapan Pine Bay Tatil Köyü ve Hilton Double Tree otellerinin sahibi Naile Göçen Çukurova, yaptığı konuşmada yemeğe katılan basın mensuplarına katılımlarından dolayı teşekkür etti. Çukurova, "Burada her ay sanat etkinliği yapmayı arzuluyoruz. Bu organizasyon bu düşüncenin başlangıcıdır. Belediyemizle beraber daha zengin bir hale getirdik. 50 sanatçımız var. Bunun birçoğu yurtdışından gelen önemli sanatçılar. Böyle bir organizasyonun yapılması beni gerçekten çok mutlu etti. Babam Kuşadası'nın gelişmesi için her alanda gayret sarf eden birisiydi. Onun anısına bir resim yarışması yapmak gurur verici. Ben bu organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

-"KUŞADASI İÇİN BİR ŞEYLER YAPMANIN GAYRETİNDEYİZ"

Kuşadası Sanat Diyalogları Derneği Başkanı Emel Atalay, "Bir çok değerli sanatçımız bu derneğin kuruluşunda bizlere destek oldu. Biz de Kuşadası için bir şeyler yapabilmenin gayretindeyiz. Naile Hanım'ın büyük destekleriyle ilk çalıştayımızı burada başlattık. Çok önemli sanatçılar ile organize ettik. Lütfen bu önemli sanatçılarımızı basın olarak takip edin. Katılımınız bizi çok mutlu etti. Hepinize çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

-PROF. ÖZSEZGİN: "UMARIM BU ETKİNLİK DEVAM EDER"

Düzenlenen yemekte son konuşmayı resim çalıştayına misafir sanatçı olarak katılan Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi olan Prof. Kaya Özsezgin yaptı. Özsezgin, "Değerli basın mensupları ben Kuşadası'nı yakından bilen biriyim. Değerli arkadaşlarım bu etkinliğe beni davet ettiler ve ben de severek geldim. Bu organizasyonun ilk olması bakımından eksikleri olmuş olabilir. Ancak burada buluşan değerli sanatçılar değerli eserler ortaya çıkardıkça bu etkinliğin ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor. Bu etkinlik Kuşadası'na iz bırakacak bir etkinliktir. Sürdürülebilir bir etkinlik olacağına inanıyorum. Kuşadası'nda sanata önem veren kişiler destek vermeye devam ederse bu etkinlik sürebilir. Organizasyona destek olan kurumlar ve Kuşadası Belediyesi de bu harekete sahip çıkarsa, başka programlar da organize edilirse bu faaliyet daha iyi bir noktaya gider. Düzenleyenlerin, katkıda bulunanları ve başta sanatçıların hepsini kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum" şeklinde konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çukurova Kuşadası Hilton Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title