Haberler

'Zamanın Tanıkları' Saat Sergisi Bursa'da Açıldı

Güncelleme:

16. yüzyıldan bugüne kadar kullanılan 1400 saat, 400 saat kutusu ve köstek gibi aletlerin sergilendiği "Zaman Makineleri Sergisi" açıldı.

Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi'nde, 16'ncı yüzyıldan bugüne kadar kullanılan bin 400 saat, 400 saat kutusu ve köstek gibi aletlerin sergilendiği Zaman Makineleri Sergisi, düzenlenen törenle açıldı. 1 yıl açık kalacak sergide sarkaçlı, Fransız, İngiliz, Hollanda, ahşap, sanayi, cep, kol, taksimetre, çalar saat, Amerikan ve fanuslu olmak üzere birçok çeşit saat yer alıyor.

Bursa Anadolu Arabaları Müzesi, saatlerin bin yıllara uzanan tarihini ve bugüne kadar geçirdiği evrimi anlatan, Yüksek Mimar Naim Arnas Koleksiyonu'na ait 'Zaman Makineleri' adlı saat sergisine kapılarını açtı. Programın açılışında konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Tofaş Yönetim Kurulu Üyesi Temel Atay, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç'un ayağını burkması nedeniyle programa katılamadığını ve onun hazırladığı metni okuyacağını belirtti.

'VAKİT NAKİTTİR'

Daha önce birçok serginin açılışını gerçekleştirdiklerini hatırlatan Atay şunları söyledi:

"Bugün bırakın saniyeyi, salisenin binde biri bile birşey ifade ediyor. Zaman hayatımızın önemli parçası oldu. 'Vakit nakittir' sözü bunu çok iyi ifade ediyor. Fabrikaların üretimi zamanla ölçülüyor. 'Saatte şu kadar imalat yapılıyor' diye. Zamanında yetişemezseniz vapuru, uçağı, treni kaçırırsınız. Masa saati, duvar, ayaklı, kule, kronometre, kol, taksi saati, kol düğmesi saati, kum, bekçi, güneş saati, analog saat gibi çok çeşit var. Bunlar sarkaçla, yayla, pille, hava basıncı ile çalışırlar. Burada bu saatlerin birçok çeşidini göreceğiz."

'TOFAŞ VE BURSA'

Tofaş CEO'su Kamil Başaran da, Tofaş'ın kurulduğu günden bu yana Türkiye'nin büyüme felsefesi ile yola çıktıklarını belirterek, başarılı geçmişi ile Türk otomotiv sektörünün temel taşı olmaya çalıştıklarını kaydetti. Bursa ile ayrı bir beraberlik yarattıklarını dile getiren Başaran, "Bu durum tüm otomotiv sektörü için gurur kaynağı. Tofaş'ın bu duruma gelmesinde Bursa'nın ve Bursalı'nın ayrı yeri var. Bursa ve Türk ekonomisine Tofaş katkı koymaya devam ettiriyor. Bursa'nın sosyal ve kültürel hayatına destek olmaya, yaşamına katkı koymaya devam ediyoruz" dedi.

'SAATİN HİKAYESİ MİLATTAN ÖNCE 2 BİN 500'E DAYANIYOR'

Yüksek Mimar ve serginin koleksiyoneri Naim Arnas ise sergide yaklaşık bin 400 saat, 400 saat kutusu, köstek gibi alet ve edevatın sergilendiğini açıkladı. 16'ncı yüzyıldan başlayıp bugüne kadar gelen saatlerin sergilendiğini dile getiren Arnas, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Saatin hikayesi Milattan Önce 2 bin 500 yıllarında başlıyor. Güneş saatleri, gündüz saatleri, kum, mum saatleri, ateş saatleri gibi günümüze kadar devam ediyor. Ben tematik sergi açmaya çalıştım. Sarkaçlı, Fransız, İngiliz, Hollanda, ahşap, sanayi, cep, kol, taksimetre, çalar saat, Amerikan ve fanuslu olmak üzere birçok saat var." Konuşmaların ardından davetliler sergiyi gezdi.

ST,SB(FK/COŞ) - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Koç Holding Hollanda Tofaş Kültür Sanat Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kim oldu? Survivor 4. eleme adayı kim? 20 Mayıs Survivor'da potaya kim girdi? İran Dışişleri Bakanı öldü mü? Hüseyin Emir Abdullahiyan kimdir? İbrahim Reisi kimdir, kaç yaşındaydı? İbrahim Reisi ne zaman Cumhurbaşkanı oldu? İran Cumhurbaşkanı öldü mü? İbrahim Reisi helikopter kazasından öldü mü, yaşıyor mu? Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir?
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title