Haberler

Tokat'taki Taşhan'ın İsminin Değiştirilmesi

Vali Taşkesen: "Kültür envanterinde Voyvoda Hanı var, Taşhan parantez içerisinde yer alıyor. Biz eski köye yeni adet getirmedik" "Taşhan'ın isim çalışmaları devam ediyor ama hem orada görüntü kirliliği olmasın hem de Taşhan isimsiz kalmasın diye eski yazıyı tekrar koydurduk"

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, kentteki tarihi Taşhan'ın isminin belirlenmesiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Kültür envanterinde Voyvoda Hanı var, Taşhan parantez içerisinde yer alıyor. Biz eski köye yeni adet getirmedik" dedi.

Taşkesen, Taşhan'ın ismiyle ilgili çalışmalar hakkında makamında basın mensuplarına bilgi verdi. "Taşhan" yazılı tabelanın hanın giriş kapısının üstüne tekrar monte edildiğini kaydeden Taşkesen, "Taşhan'ın isim çalışmaları devam ediyor ama hem orada görüntü kirliliği olmasın hem de Taşhan isimsiz kalmasın diye eski yazıyı tekrar koydurduk" diye konuştu.

Taşkesen, şunları söyledi:

"Yeni dizayn daha güzel olacak demiştim sizlere. Daha güzel olması için çalışmalar devam ediyor. Dizaynı yaptıkları zaman içlerinden birisini ben seçeceğim. Daha görkemli şekilde yer alacak. Şu anki yazı geçici olarak konuldu. Taşhan ismi asıl olmak üzere voyvoda ile ilgili de bilgi yer alacak. Dizayn çalışmaları devam ettiği için net bir şey söylemem mümkün değil. Voyvoda ile ilgili bilgi notu olacak çünkü bizim envanter kayıtlarımızda voyvoda ismi, orijinal ismi olarak yer alıyor. Kültür envanterinde Voyvoda Hanı var, Taşhan parantez içerisinde yer alıyor. Biz eski köye yeni adet getirmedik."

Tarihçi Erhan Afyoncu'nun makalesinde hanın gerçek isminin "Voyvoda Hanı" olduğuna dair bilgilerin yer aldığını belirten Taşkesen, şunları kaydetti:

"Erhan Afyoncu hocamız, bu bilgiyi Tokat Sempozyumu esnasında bize verdi. Gazetede kendi köşesinde 'Tokat'taki Voyvoda, Kazıklı Voyvoda değil' diye açıklama yaptı. Onunla ilgili makale yayınladı, televizyonda da 'Tarihin Arka Odası' programında, Erhan Afyoncu, Prof. Dr. Nurhan Atasoy ile 'Voyvoda' konusunu gündeme getirdi. Orada da bu voyvodanın algılardaki voyvoda olmadığı konusunda Erhan hoca açıklama yaparak programın bir bölümünde Tokat konuşuldu. Bunu siz geldiniz, sordunuz diye söylüyorum. Bu konu artık kapanmıştır. Çok fazla gündemde tutmaya gerek yok."

Tokat'ta, bir süre önce ismi "Voyvoda Hanı" olarak değiştirilen tarihi hana, tepkiler üzerine "Taşhan" tabelası yeniden asılmıştı. - Tokat

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mustafa Taşkesen Kazıklı Voyvoda Erhan Afyoncu Tokat Kültür Sanat Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title