Haberler

Adnan Saygun'da Şölen Başladı

Güncelleme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, yeni sezona hızlı bir giriş yaptı.

2 Ekim'de "İlhan Erşahin İstanbul Sessions", 4 Ekim de ise Meriç Dönük'ü ağırlayan AASSM, İzmirli sanatseverlere unutulmaz programlar sunmaya devam ediyor. İşte gelecek haftanın programı:

8 Ekim Pazartesi günü "Bir İzmir Rüyası - Şarkılar ve Şiirlerle İzmir" etkinliği düzenlenecek. İzmir Milli Kütüphane'nin 100. yaşına özel düzenlenecek etkinliğin başlama saati 20.30. Librettosu Yılmaz Karakoyunlu tarafından yazılan Anadolu Filarmoni Orkestrası'nın sahne alacağı etkinlikte, şiirler Yıldız Kenter, Yılmaz Karakoyunlu ve Ulvi Puğ tarafından okunacak. Orkestrayı ise Cemil Günçer yönetiyor. Ücretsiz etkinliğin davetiyeleri AASSM gişeleri ve Milli Kütüphane'den temin edilebilecek.

9 Ekim Salı günü ise, "İzmir Oda Müziği" topluluğu saat 20.00'de İzmirlilerle buluşacak. Konserin biletleri öğrenci 3 TL, tam ise 5 TL'den AASSM ve İzmir Sanat gişelerinden temin edilebilecek. Konserde Gülnare Özdemir (Piyano), Ruşen Güneş (Viyola), Jülide Gündüz (Flüt) ve Serdar Mamaç (Viyolonsel) sahne alacak.

10 Ekim Çarşamba akşamı "Berlin Gençlik Senfoni Orkestrası", İzmirlilere ücretsiz konser verecek. Saat 20.00'de başlayacak olan konseri şef Gürer Aykal yönetirken, Selim Aykal (Fagot), Charlotte Petrides (Korno), Luise Becher (Korno), Simon Bahr (Korno) ve Jacob Cirkel (Korno) sahne alacaklar.

11 Ekim Perşembe saat 20.00'de "Lejos" grubu, İzmirlilerle buluşacak. Flamenko ve Latin müziğinin örneklerini sergileyecek grupta, Öknur Karagonlar Tonya (Vokal), Aydın Tonya (Gitar), Serhat Doğan (Bas Gitar), Kamil Sökmen (Piyano), Ozan Pars (Cajon) ve Mehmet Torni (Davul) sahne alacak. Konserin biletleri öğrenci 3 TL, tam 5 TL olarak AASSM ve İzmir Sanat gişelerinden temin edilebilecek.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Ahmed Adnan Saygun Adnan Saygun Şölen İzmir Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title