Haberler

Küba Diyaloğa Hazır

Küba, ABD devlet başkanı Donald Trump'ın Küba politikasında geriye dönüş kararını kınadı.

Küba, ABD devlet başkanı Donald Trump'ın Küba politikasında geriye dönüş kararını kınadı.

Geçmişin baskıcı yöntemlerinin yeniden devreye alındığını ifade eden Küba yönetimi. ABD'den gelen sosyalist cumhuriyete karşı her türlü tehdit ve Küba demokrasine uygulanan her türlü insan hakları ihlallerine rağmen diyaloğa hazır olduğunu söyledi. Öte yantan pek çok Latin Amerikalı lider ABD'ye karşı KÜBA ile dayanışma içinde olduklarını açıkladı. Trump'ın Küba politikasına yönelik adadaki "insan hakları ihlallerini" bahane ederek dün açıkladığı karar, iki ülke arasındaki seyahat ve ticaret alanlarında bazı kısıtlamalar içeriyor.

Küba Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada Küba hükümeti adına ülkeye uygulanan ablukanın sıkılaştırılmasına yönelik Trump'ın aldığı yeri karar kınandı. Geçmişin baskıcı yöntemlerinin yeniden devreye alındığını vurglulanan açıklamada "ancak bu politikanın başarısız olduğunu zaten geçmiş gösterdi" ifadeleri kulanıldı. Küba yönetimi, ABD'den gelen sosyalist cumhuriyete karşı her türlü tehdit ve Küba demokrasine uygulanan her türlü insan hakları ihlallerine rağmen "karşılıklı saygı ve işbirliği temelinde" diyaloğa hazır olduğunu açıkladı.

Maduro ve Morales'ten Küba'ya destek

Trump'un Küba politikalarıyla ilgili açıklaması dünya politikasında da yankı buldu. Venezuela Haber Ajansı Venezuela devlet başkanı Nicolas Maduro'nun, Trump'ın tehditlerini reddettiğini duyurdu. Maduro "Ne yazık ki Trump tarafından Küba, Venezuela ve Latin Amerika halklarına karşı bir karar ilan edildi. Trump'ın konuşması onun tarihimizev ve halklarımıza karşı kibrini gösteriyor" dedi.

Venezuela Dışişleri bakanı Delcy Rodríguez de Twitter hesabından, Küba ve Venezuela'nın Bolivar, Marti, Fidel ve Chavez'in bayraklarının altında birlikte olmaya devam edeceğini söyledi.

Bolivya devlet başkanı Evo Morales de Twitter'dan ABD'yi eleştirerek "Bolivya bu yeni saldırı karşısında Küba halkı ve devrimci Küba hükümetiyle dayanışma ve kardeşlik içinde olduğunu ifade ediyor" dedi.

İspanya'da ana muhalefet partisi sosyal demokrat İspanya Sosyalist İşçi Partisi Genel Sekreteri Pedro Sanchez de Twitter'dan "Geri adım küba halkına ve zayıf ekonomisine zarar verecek. Diyalog ve işbirliği yolundan gidilmeli" mesajını paylaştı.

Trump, eski başkan Barrack Obama'nın tarihi olarak nitelendirilen Küba ile açık kapı politikasını adadaki "insan hakları ihlallerini"  bahane ederek iptal etmişti. Karar, seyahat ve ticaret alanındaki bazı kısıtlamalar içerse de iki ülke arasındaki ilişkileri tamamen kesmiyor. - Madrid

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Donald Trump Venezuela Twitter Küba Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title