Haberler

Kredi Garanti Fonu, Kobi'lere Kefil Oluyor...

Van Ticaret ve Sanayi (Vatso) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Emekçi, Başarı Vadeden Genç Girişimcilerle, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin (Kobi) Büyüme ve Gelişmelerine Destek Veren Kredi Garanti Fonu'nun, (Kgf) İyi İş Fikirlerinin Önündeki Teminat Yetersizliği Engelini Ortadan Kaldırdığını Belirtti.

Van Ticaret ve Sanayi (VATSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Emekçi, başarı vadeden genç girişimcilerle, küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) büyüme ve gelişmelerine destek veren Kredi Garanti Fonu'nun, (KGF) iyi iş fikirlerinin önündeki teminat yetersizliği engelini ortadan kaldırdığını belirtti.

Hakan Emekçi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin kurucuları arasında yer alan KGF'nin, küçük ve orta ölçekli işletmeler için sağladığı kefaletle bu işletmelere destek verdiğini, yatırımlarının ve işletmelerinin finansmanında banka kredisi kullanmalarını mümkün hale getirdiğini belirtti. Özellikle yeni ve küçük işletmelerin banka kredisine ulaşması çok güçlü bir teminatı gerekli kıldığını belirten (VATSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Emekçi, yaptığı açıklamada, KOBİ'lerin uzun vadeli kredi kullanmalarında da bankaca talep edilen yüksek teminatların önemli bir engel olarak ortaya çıktığını ifade etti. Emekçi "Bunun dışında KOBİ'lerin işlerini büyütürken mevcut kredi limitlerinin artırılmasında bankaca talep edilen ek teminatlar çoğu kez işletme ve banka arasında çözülmesi gereken bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Kredi Garanti Fonu'nun KOBİ'lere verdiği kefalet ve üstlendiği risk ile bu işletmelerin daha çok banka kredisi kullanabilmelerini sağlamakta, uzun vadeli ve uygun maliyetli kredilerden küçük işletmelerimizin de yararlanmasını mümkün hale getirmektedir. Bu sayede girişimcilik teşvik edilmekte, KOBİ'ler lehine ek bir kredilendirme sağlanarak ekonomik büyüme ve kalkınmaya katkı sağlanmaktadır. KGF kefaletlerinde genç ve kadın girişimciliğin geliştirilmesi temel amaçtır. Yenilikçi yatırımların gerçekleştirilmesi, ileri teknoloji içeren küçük girişimler, ihracatın desteklenmesi, istihdam artışı sağlayacak yatırımlar ve bölgesel kalkınma amaçlı yatırımlar KGF kefaletlerinde öncelikli olarak değerlendirilen konulardır" diye belirtti.

Başarı vadeden genç girişimcilerle, küçük ve orta ölçekli işletmelerin büyüme ve gelişmelerine destek veren KGF'nın, iyi iş fikirlerinin önündeki teminat yetersizliği engelini ortadan kaldırdığını belirten Hakan Emekçi, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Banka kredisi olanaklarına büyük işletmeler kadar kolay ulaşamayan küçük işletmelerin bu teminat problemi, KGF kefaleti ile giderilmekte, bu sayede KOBİ'lerin de banka kredileri kullanma imkanı doğmaktadır. Çalışan sayısı 250'den az olan işletmeler KOBİ olarak kabul edilmekte olup, imalat sanayi yanında hizmetler ve madencilik sektöründeki girişimcilerin de talepleri karşılanmaktadır. Türkiye'nin bütün yörelerindeki KOBİ'ler KGF kefaleti için başvurabilirler. Bölgemiz ve ilimizde işletme kredisi sorunu yaşayan girişimciler için önemli bir fırsat oluşturan Kredi Garanti Fonu'ndan yararlanmak ve aktarılan fonlardan faydalanmak gerekir. Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimize, yeni girişimcilere yol göstereceğine inandığımız çalışmalarla katkı sunmaya devam edeceğiz."

(AKK-MET-Y)

22.05.2007 19:23 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Aziz Yıldırım: Seçimi kazanırsam Jose Mourinho'yu getireceğim

Aziz Yıldırım: Seçimi kazanırsam Jose Mourinho'yu getireceğim

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title