Haberler

Konya'daki Tarım ve Tarımsal Sanayi Sorunlarının Tespiti Sempozyumu…

Konya'nın Merkez Selçuklu İlçe Belediyesi Tarafından Düzenlenen ve 2 Gün Süren Konya'da Tarım ve Tarımsal Sanayi Sorunlarının Tespiti Konulu Sempozyumun Sonuç Bildirgesi Açıklandı.

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen ve 2 gün süren Konya'da Tarım ve Tarımsal Sanayi Sorunlarının Tespiti konulu sempozyumun sonuç bildirgesi açıklandı.

İki gün boyunca 7 otulurumda 65 bildirinin sunduğu sempozyum sonunda editörler Prof. Dr. Ali Akmaz, Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu ve Doç. Dr. Adem Esen sempozyumun sonuç bildirisini yayınladılar. Selçuklu Belediye Başkanı Doç. Dr. Adem Esen, sempozyumun oldukça yararlı geçtiğini belirterek, "Konya, tarım ve tarımsal sanayi bakımından Türkiye'de öne çıkmaktadır. Konya'da tarım ve tarımsal sanayi ile ilgili tüm kurumlar bu sempozyumda yer almıştır. Tarımın en önemli şehri olan Konya'da sorunlar tespit edilmiş ve çözüm yolları da sunulmuştur. Bu sempozyumun seçim öncesinde yapılması Konya için büyük şanstır. Çünkü bizler yerelde proje üretmez isek, merkezden yapılan projeler çok başarılı olamaz" dedi.

Sempozyum editörlerinden Prof. Dr. Ali Akmaz ise, yaptığı açıklamada, "Bu sempozyum ve sempozyumda sunulan tebliğlerin toplandığı kitap önemli bir kaynak olacaktır. Konya'yı temsil edecek siyasiler, teknokrat ve bürokratlar bu sempozyumu kaynak olarak ellerine alacaklar ve sonuçlarını değerlendireceklerdir" şeklinde konuştu.

Bildirgede şunlar açıklandı: "Tarım ve tarımsal sanayi sorunlarının tespiti sempozyumu Konya'da bu anlamda yapılan ilk sempozyumdur. Tarım ve tarımsal sanayi ile ilgili hemen hemen tüm kurumlar sempozyuma katılmıştır. Konya bir tarıma dayalı sanayi ve bitkisel hayvansal üretim merkezidir. Tarımsal eğitim çalışmalarına ağırlık verilmelidir.

Kuraklık ve su kaynaklarının korunması ve su tasarrufu en önemli konular olarak ortaya çıkmıştır. Konya Ovası projelerine (KOP) daha fazla kaynak ayrılması ve tümüyle çalışır hale getirilmesi Konya Ovası yer altı sularının korunması ve sürdürülebilir tarım için önemlidir. Alternatif ürünler ile su tasarrufçu ürünler araştırılmalı ve yetiştirilmelidir. Tıbbi bitkiler, yağ bitkileri, soya, dallı darı, sorgum bu bakımdan öne çıkan ürünlerdir. Sulamada elektrik enerjisi kullanımının yaygınlaştırılması hem mazotun yüksek maliyetinden kurtulmayı hem de su tasarrufunu sağlayacaktır."

(MÇ-FM)

27.05.2007 18:31 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title