Haberler

Konya Bakanlar Ayakkabıları Batmasın Diye Galoş Giydi "İki Bakandan Okul Açılışı" Haberine Ek

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Konya gezisinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Bilim Merkezi inşaatını gezdi.

Bakanlar AYAKKABILARI BATMASIN DİYE GALOŞ GİYDİ

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Konya gezisinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Bilim Merkezi inşaatını gezdi. İki bakan da ayakkabıları batmaması için galoş giydi.

DEPREMDE GÖÇÜK ALTINDA KALIP, İKİ AYAĞINI KAYBEDEN ÖĞRETMENE PLAKET

Bakanlar Ahmet Davutoğlu ve Nabi Avcı, daha sonra Selçuklu Özel Mesleki Eğitim Merkezi'ni ziyaret etti. Burada inceleme yapan Avcı, 2011 yılında Van Erçiş'deki depremde göçük altında kalan ve iki ayağını kaybettikten sonra memleketi Konya'da görev yapmaya devam eden Din Kültür ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Şakir Ersoy'a, yaşadığı olaylara rağmen öğretmenliğini sürdürdüğü için teşekkür plaketi verildi.

OKULLARDA SİVİL KIYAFET

Davutoğlu ve Avcı, Ak Partli İl Başkanlığı'nı da ziyaret etti. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, burada Konya'ya Gıda, Tarım ve Hayvancılığa yönelik bir üniversitenin kurulması için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Gazetecilerin, 'Devlet okullarında da, özel okullar gibi sivil kıyafet için velilerin kararına göre belirleneceği' yönünde iddiaların olduğu hatırlatılması üzereni Bakan Avcı, konuyla ilgili netleşmiş bir yönetmeliğin olmadığını söyledi. Avcı, "Yönetmeliğe göre bildiğiniz gibi özellikle özel okullarda velilerin yüzde 60'ının kararına göre okullar kıyafet belirliyorlar. Bu mevcut formalarında önümüzdeki ders yılında da kullanılacağıyla ilgili yönetmelikte bir madde var. Ama daha ilerisi için herhangi bir açıklama yapabilecek durumda değilim. Basında zaman zaman yönetmeliğin değiştiğine dair haberler çıkıyor, o doğru değil. Değerlendirmemizin olduğu doğru. Değiştiği şeklindeki haberler doğru değil." diye konuştu.

ENGELLİ ÖĞRETMEN ATAMASI

Engelli öğretmenlerin atamasıyla ilgili soru üzerine ise Bakan Avcı, engelli öğretmenlerin atanmasıyla ilgili bir komisyon oluşturduklarını kaydetti. Komisyonun engel türü ve alanlarına göre değerlendirme yaptığını belirten Avcı, şunları söyledi:

"Çünkü farklı farklı engel gurubunda olan öğretmen adayı arkadaşlarımızın hangi alanlarda daha başarılı olabilecekleri değerlendirme yapmak üzere komisyonumuz kuruldu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızdan engelliler sınavına giren öğretmen adaylarımızın listesini aldık. Onların engel durumuna ilişkin tasnif ve kategorileri vardı. Ortopedik, işitme, görme engelliler gibi, genel kategorizasyon vardı. Şimdi onu daha alt basamaklarına inip, hangi oranda ve hangi alanda, hangi engelli öğretmen adayımız başarılı olabilir, bunun gruplandırmaları yapıldıktan sonra, engelli öğretmen adaylarımızda kendilerine en uygun branşlarda öğretmen olarak değerlendirilecek."

'BAL GİBİ ÖĞRETMEN OLMA KOŞULLARINI HAZIRLIYORUZ'

Avcı, "Evet başkanımızın da söylediği gibi 'engellilerde bal gibi öğretmen' olur diye. İşte o bal gibi öğretmen olma koşullarını hazırlamak üzere bakanlığımız çalışıyor." dedi.

DAVUTOĞLU, SURİYE MUHALİF LİDERİ SUÇA KARIŞMAMIŞLARLA DİYOLOGA HAZIR

Basın toplantısında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da, gazetecilerin

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Başkanı Muaz El-Hatib'in, ' Suriye yönetimiyle uzlaşmaya hazırız' şeklinde beyanlarının olduğunun iddia edildiğinin sorulması üzerine, konu hakkında farklı rivayetlerin olduğunu söyledi. Muaz El- Hatib ile yakın dönemde görüştüğünü ifade eden Davutoğlu, Hatib'in eli kana bulaşmamış, suça karışmamış kişilerle diyaloğa girebileceğini söylediğini kaydetti.

"CİLVEGÖZÜ SINIR KAPISINDA TEDBİR ALINIR, KAPILAR KAPANMAZ"

Gazetecilerin, Cilvegözü sınır kapısında vize uygulaması yapılacak mı? sorusuna Davutoğlu, vize uygulamasının söz konusu olmadığını belirtti. Suriye ile Türkiye arasında vizelerin kaldırıldığını ifade eden Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnsani durum söz konusu olduğunda da bütün bu insani durum gereği ülkemize gelmek durumunda olan Suriyeli kardeşlerimize kapımızın açık olduğunu her zaman söyledik. Ancak tedbir konusu ise en geniş kapsamıyla ele alınıyor. Kurumlarımız tarafından da kapılarımızda daha sık kontroller yapılması, kapıların hemen önünde bazı kontrol noktalarının oluşturulması konusunda da gerekli çalışmalar yapılıyor. Tedbir alınır, fakat kapılar kapanmaz."

Basın toplantısının ardından Davutoğlu ve Avcı'ya arsalarının elinden çıkartılmaya çalışıldığını öne süren İdris Öcal, sorununu dile getirdiği notu Davutoğlu'na vermek istedi. Ancak korumalar araya girdi. Öcal da, basın mensuplarını durumu anlattı. Bu sırada Ak Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış da, konuyu böyle dile getirmemesi gerektiğini ve partideki yetkililerde konuyu görüşebileceğini söyledi. Öcal da, görüştüğünü ama sorununu çözecek bir şey bulanamadığını söyledi. Öcal, ardından parti binası dışına çıkartıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Nabi Avcı Suriye Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title