Haberler

Konya - Ankara Hızlı Tren Projesi...

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Büyükakkaşlar, Konya - Ankara Arasında Yapımına Başlanan Hızlı Tren Projesi Çalışmalarında Üst Yapı İhalesinin Mart Ayında Yapılacağını ve Haziran Ayında Sonuçlacağını Belirterek, Konyalıların 2009 Ortalarında Hızlı Trene Kavuşacaklarını Söyledi.

Ak Parti Konya Milletvekili Ahmet Büyükakkaşlar, Konya - Ankara arasında yapımına başlanan Hızlı Tren Projesi çalışmalarında üst yapı ihalesinin mart ayında yapılacağını ve haziran ayında sonuçlacağını belirterek, Konyalıların 2009 ortalarında hızlı trene kavuşacaklarını söyledi.

Konya - Ankara arasını 1 saat 15 dakikaya indirecek olan Konya - Ankara Hızlı Tren Projesi'nde çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar hakkında Demiryol-İş Sendikası Konya Şube Başkanı Necati Kökat ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Ak Parti Konya Milletvekili Ahmet Büyükakkaşlar, altyapı çalışmalarında birinci kısmın ihalesinin geçtiğimiz yılın Ağustos ayında yapıldığını ve çalışmaların hızla sürdüğünü belirterek, "100 kilometrelik bu kısmın yapım çalışmaları 10 ay içinde bitecek. Şu an bu kesimde 7 ayrı yerde kazı çalışmaları devam ediyor. 112 kilometrelik ikinci kısmın ise 15 Aralık 2005'te ihalesi yapıldı ve şu ana kadar yüzde 70'i tamamlandı. Kalan yüzde 30'luk kısım ise ekim ayı gibi bitecek. Bu altyapı çalışmaları bittikten sonra ise üst yapı için ihale yapılacak. Üst yapı çalışmaları raylar, traversler ve elektrifikasyon çalışmalarını kapsıyor. Bu çalışmanın ihalesi de 20 Mart 2007 tarihinde yapılacak. Bu çalışmanın maliyeti 431 milyon 200 bin YTL olacak. Bu üst yapı çalışmaları ise yer göstermenin ardından 18 ayda tamamlanacak" dedi.

İhalenin haziran ayı gibi tamamlanacağını da dile getiren Ahmet Büyükakkaşlar, "Bütün bu alt ve üst yapı çalışmaları 2008 yılında tamamlanacak. Ancak 6 aylık bir deneme süreci olduğu için Konyalı vatandaşlarımız 2009 yılı ortalarında hızlı trene binmeye başlayacak. Bir diğer çalışmada Konya - Karaman arasındaki tren yolu yeni ve sağlam raylarla yeniden yapılacak. Bu sayede önceden 1 saat 22 dakikada Konya'ya gelen Karamanlılar, hızlandırılmış tren sayesinde 45 dakikada Konya'ya inecek. Hızlı tren sefer saatlerini bu trene göre ayarlayacağız. Bu sayede Karamanlı bir vatandaşımız 2 saatte Ankara'ya gitmiş olacak. Bazı Konyalı işadamları hızlı trenin Konya'nın içine girmemesi konusunda imza topluyorlar. Bizim bu projedeki diğer amacımız bu tren yolunu Mersin'e kadar götürmek" şeklinde konuştu.

Hızlı trenin özel sektöre açılacağını da dile getiren Büyükakkaşlar, "Biz otobüs firmalarına 10 otobüs alacağınıza bir hızlı tren seti alın diyoruz. Nakliyecilere de vagon ya da lokomotif alın mallarınızı daha ekonomik ve güvenli şekilde nakledin diyoruz. Ben gerek otobüs firmalarıyla gerekse de nakliyecilerle görüştüm. Hepsi teklifimize sıcak bakıyor. Şu anki tren istasyonunun yanında eski buğday pazarının yakınına bir istasyon daha yapılacak. Ankara'ya gitmek isteyenler bu iki istasyondan trene binecek ve tren Ankara'ya kadar hiç durmayacak. İstanbul'a gitmek isteyenlerin bindikleri tren ise Ankara'ya uğramadan Eskişehir - İzmit üzeri İstanbul'a varacak" diye konuştu.

(MÇ-FM)

19.02.2007 13:05 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title