Haberler

KKTC Dışişleri Bakanı Avcı Londra'da

KKTC Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Turgay Avcı, AB'nin Mali Yardım ve Doğrudan Ticaret Tüzüğü Hakkındaki Tartışmalarla İlgili Olarak, Doğrudan Ticarette Rum Limanlarının Kullanılmasının Kabul Edilemez Olduğunu Söyledi. Avcı, KKTC'ye Uygulanan İzolasyonlardan AB ve BM'nin Sorumluolduğunu İfade Etti.

KKTC Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Turgay Avcı, AB'nin Mali Yardım ve Doğrudan Ticaret Tüzüğü hakkındaki tartışmalarla ilgili olarak, doğrudan ticarette Rum limanlarının kullanılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Avcı, KKTC'ye uygulanan izolasyonlardan AB ve BM'nin sorumluolduğunu ifade etti.

Dışişleri Bakanı sıfatıyla ilk kez Londra'ya gelen Avcı, gezisinin ikinci gününde kahvaltılı bir basın toplantısı düzenledi. Kıbrıslı Türkler’in Londra'da çıkardığı yerel gazetelerinin temsilcileri ve Türk basını temsilcilerinin katıldığı toplantıda Avcı, Londra’da yaşayan Kıbrıslı Türklere daha iyi hizmet verebilmek amacıyla en kısa zamanda Kuzey Londra’da bir Kıbrıs Temsilciliği bürosu açacaklarını duyurdu.

Gazetecilere temaslarını değerlendiren Avcı, “Dünkü görüşmelerde burada yaşayan halkımızın, KKTC’de çıkan son meclis kararlarından ve son yasalardan haberdar olmadıklarını gördüm. Bu durum Londra’da yaşayan Kıbrıs Türk halkımızın iş girişimleri için önemlidir. Bakanlar Kurulu kararlarının ve tüm gelişmelerin yakından takip edilebilmesi için, bakanlık olarak haber ajansımız TAK’ın hergün Londra’da bulunan gazetelere ücretsiz haber akışı yapmasını sağlayacağız" dedi.

'RUM LİMANLARININ KULLANILMASI KABUL EDİLEMEZ'

Kıbrıs konusundaki son durumu da değerlendiren Avcı, “Aslında mücadele tüm yoğunluğuyla devam ediyor. Annan Planına 'evet' diyerek tüm dünyaya çözüm taraftarı olduğumuzu ispatladık. 2004 referandumlarının ardından AB’nin çözüm planının bir parçası olan Mali Yardım ve Doğrudan Ticaret Tüzükleri ile ilgili olarak Rum tarafının izlemekte olduğu tutum dikkat çekicidir. Son iki yıldır Rum tarafının engellemeleri sonucunda Doğrudan Ticaret Tüzüğü hayata geçmedi. Ticaretimiz için Güney Kıbrıs’ta bulunan limanların kullanılması, Türkiye ve KKTC tarafından kabul edilemeyecek birşeydirö diye konuştu.

'İZOLASYONLARIN SORUMLUSU AB VE BM'

Kıbrıs Rum Yönetimi’nin tek taraflı olarak AB’ya alınmasının adil olmadığını vurgulayan Avcı, “Rum Yönetimi Yunanistan’ın desteğiyle AB’de 2 oy hakkına sahipken, yani 2-0 galip maça başlamışken bizimle masaya oturmaz. AB ve BM’ye, 'KKTC’ye haksız olarak sürdürülen izolasyonlardan siz sorumlusunuz' diyoruzö ifadesinde bulundu. Bakan Avcı, KKTC'nin elektrik sorununu 2007 sonuna kadar çözeceklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Koç Metalurji halka arz hangi bankalarda var? KOÇ METALURJİ ne zaman halka arz nereden, hangi bankadan alınır? BAYHAN NEDEN HAPSE GİRDİ? Bayhan kimi öldürdü? KOTON halka arz sonuçları! Koton halka arz sonuçları açıklandı mı? Koton kağıt halka arz kaç lot verdi? Kalben kimdir? Şarkıcı Kalben kaç yaşında ve nereli? #127908 Kalben'in şarkıları! Memur ve emekli maaşı zammı ne kadar olacak? Temmuz ayında zam yapılacak mı? ALTINAY SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ HALKA ARZ: ALTNY katılım endeksine uygun mu? ALTNY halka arz helal mi, caiz mi? Kemal Doğulu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Kemal Doğulu kaç yaşında, nereli? Kemal Doğulu biyografisi! EMEKLİLERE YÜZDE KAÇ ZAM YAPILACAK? Temmuz ayında emeklilere yüzde kaç zam var, masadaki rakam ne? Anneler günü ilk ne zaman kutlandı? Anneler günü ne zaman ve nerede ortaya çıktı? İşte anneler gününün tarihçesi! Sinan Ateş kimdir? Sinan Ateş kaç yaşında öldürüldü? Sinan Ateş ne zaman ve neden öldürüldü? Suat Özçağdaş kimdir? Halk Tv konuğu Suat Özçağdaş kaç yaşında, nereli? Suat Özçağdaş biyografisi! SURVİVOR İLK DÜELLODA KİM ELENDİ? Survivor'da kim elendi? Yunus Emre mi, Furkan Kızılay mı? Bahadır Erdem kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Bahadır Erdem kaç yaşında, nereli? Bahadır Erdem biyografisi! 10 Mayıs okullar açık mı, kapalı mı? Yarın okul var mı? Cuma günü okullar tatil mi? ALTNY kaç lot verir? Altınay Savunma Teknolojileri halka arz kaç lot düşer?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title