Haberler

Kit ve Sanayi Ticaret Komisyonu'nun CHP'li Üyeleri Bandırma'da

TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) ile Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nun CHP'li üyeleri, Eti Maden İşletmeleri Bandırma Bor ve Asit Fabrikaları'nı gezdi.

TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) ile Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nun CHP'li üyeleri, Eti Maden İşletmeleri Bandırma Bor ve Asit Fabrikaları'nı gezdi.

KİT üyeleri Aykut Erdoğdu, Kamer Genç, Mehmet Şeker, Turgay Develi, Haydar Akar ve Ali Sarıbaş ile Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknolojisi Komisyonu Üyesi Hasan Ören, Bandırma'ya geldi.

Milletvekili Namık Havutça ile komisyonların üyeleri, Bandırma Bor ve Asit Fabrikaları'nı gezdi, İşletme Müdür Yardımcısı Ersin Demirci'den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Petrol-İş Sendikası Bandırma Şubesi'ni ziyaret eden CHP milletvekilleri, sendika üyelerinin sorularını yanıtladı.

Buradan ilçe binasına geçen ve basın toplantısı düzenleyen üyeler adına konuşan Aykut Erdoğdu, parti olarak son yıllarda enerji ve bor alanlarında hükümetin uyguladığı politikaları ve gelişmeleri yakından izlediklerini söyledi.

Bor madenlerinin, ülke açısından stratejik önem taşıdığını vurgulayan Erdoğdu, şöyle konuştu:

"Üretim süreci kapsamında bor madenlerinin, yerli ve uluslararası şirketlerin eline geçmesi konusundaki tasarı, Meclis'te bekliyor. Halen, devlet adına borların özelleştirilmesi konusunda çalışmalar yapan bir şirket, daha önceden ihaleye fesat karıştırma suçundan hüküm giymiş bulunuyor. Kısacası şaibeli bir özelleştirme sürüyor. On milyarlarca dolarlık bir özelleştirme, komisyonlarda hiç tartışılmadan, bir gece yarısı operasyonu şeklinde Meclis'e gelerek, geçirildi. AKP Hükümeti, özelleştirmeyi, işçi ve emek düşmanlığı şeklinde yapıyor. Başbakan ve AKP Hükümeti'ne sesleniyoruz, bor ile ilgili özelleştirme uygulamasını derhal durdurun. Bor madenimizi geliştirip, dünya piyasaları ile rekabet eder duruma getirin."

Erdoğdu, ziyaretleri sırasında, Bandırma Bor ve Asit Fabrikaları Müdürü Recep Şeker'in fabrikada bulunmadığını belirterek, "Genel müdür yardımcısı da yanımızda bulunmadı. Bizi sadece işletmenin müdür yardımcısı karşıladı. 10 milletvekilinin geldiği üst düzey bir ziyaret sırasında bir kuruluşun genel müdürünün bulunması gerekir. Bu durumu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı'na bildireceğiz" dedi.

Muhabir: Ahmet Pesen / Zafer Akpınar

Yayıncı: İbrahim Uyar - BALIKESİR

Kaynak: AA / Yerel

Aykut Erdoğdu Mehmet Şeker Eti Maden Bandırma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title