Haberler

Kişisel Verilerin Korunması Tasarısı

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, kişisel verilerin korunmasına ilişkin tasarıyı eleştirerek, "Düzenleme ile 'Kişisel verileri koruma altına alıyoruz.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, kişisel verilerin korunmasına ilişkin tasarıyı eleştirerek, "Düzenleme ile 'Kişisel verileri koruma altına alıyoruz.' söyleminin içi boşaltılmakta, kişisel verilerin tepe tepe kullanımının önü açılmaktadır." dedi.

TBMM Genel Kurulunda, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine devam ediliyor.

Değişiklik önergesi üzerinde söz alan CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Meclis'te teröre karşı sergilenen yaklaşımın son derece yararlı olduğunu, bunun bütün terör örgütlerine eşit mesafede gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi.

DAEŞ üyesi olmak suçlamasıyla yargıya sevk edilen 7 kişinin bugün tahliye edildiğini anlatan Erdem, "Düşünürler, akademisyenler, gazeteciler tutuklu; teröristler serbest. Terörle mücadele, bu iktidara bırakılamayacak kadar önemlidir. Bu teröristler niçin tahliye edildiler? Bu soruya cevap arıyorum." dedi.

Erdem, söz konusu davaya konu olduğunu öne sürdüğü bazı belgeleri de kürsüden gösterdi.

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, konuşmasında birleşimi yöneten Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın'ın tutumunu eleştirdi. Aydın'ın, milletvekillerinin dile getirdiği konulara kürsüden kendi düşünceleriyle yanıt verdiğini ileri süren Beştaş, herkesin Meclis İçtüzüğü'ne uygun davranmasını beklediklerini söyledi.

Meclis Başkanvekili Aydın ise çalışmaların sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için İçtüzük'te yer alan ve milletvekillerinin dikkat etmesi gereken hususları hatırlatarak, bu yönde bir yaklaşım sergilenmesi halinde daha yararlı bir çalışma gerçekleştirileceğini vurguladı.

MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, etnik kimlikler üzerinden siyasi tartışma yapılmasının doğru olmadığını belirterek, "Bu büyük milletin, bütün etnik unsurlarıyla geleceğinde güzel günler olacaktır." ifadesini kullandı.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, tasarının, ayrıntılı görüşülmesi gereken bir düzenleme olduğunu, çünkü temel hak ve özgürlükleri örseleyen bir nitelik taşıdığını savundu.

Emir, "Düzenleme ile 'Kişisel verileri koruma altına alıyoruz.' söyleminin içi boşaltılmakta, kişisel verilerin tepe tepe kullanımının önü açılmaktadır. Yasa tasarısının hala vakit varken bir an önce düzeltilmesinde yarar görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, kişisel verilerin art niyetli insanların eline geçmesi halinde, kişilerin tüm mahremiyetinin ayaklar altına alınabileceğine dikkati çekerek, bu tür bilgilerin bir kurumun kullanımına verilmesinin yaratabileceği tehlikelere işaret etti.

"MHP'nin, ucu açık, nereye varacağı belli olmayan böyle tasarıların yanında olması söz konusu değildir." diyen Ok, tasarının hazırlık aşamasında muhalefetin ve ilgili bileşenlerin görüşlerinin alınmamasını eleştirdi.

"Fişleme yasal hale getiriliyor"

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, söz konusu yasada kişisel verileri "işleyen" sıfatının "kaydeden" sıfatından çok daha geniş anlamlar içerdiğini savundu. Yasada verileri işleyenler konusunda eksiklikler bulunduğunu, yasanın öngördüğü yaptırımların da caydırıcı olmadığını ifade eden Yılmaz, "Bu haliyle, yasa uyarınca verilecek cezalar, erteleme veya hükmün açıklanmasının geriye bırakılması sınırları içinde kalmaktadır." dedi.

Yılmaz, yasanın çağdaş standartların dışında yer aldığını ileri sürerek, "Burada kişisel verilerin korunması değil, işlenmesi yani fişleme yasal hale getiriliyor. Yasayla da getirilen kurul, siyasi bir kuruldur. Parlamentonun tüm sesi, rengi buraya yansımamıştır. Bu yasanın Anayasa Mahkemesince iptal edileceğine inanıyoruz." diye konuştu.

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, 9 aydır milletvekili olduğunu anımsatarak, konuşmalarında kimseye haraket etmediğini, yapıcı konuşmalar yapmaya gayret ettiğini söyledi.

İktidar partisi milletvekillerinden konuşmacılara laf atmamalarını isteyen Sancaklı, "İktidarsınız diye hep sizin söyledikleriniz doğru, haklı değil. Bu ülkede birtakım sorunlar varsa, 14 yıldır bu ülkeyi siz yönetiyorsanız biraz da sorumluluk almanız lazım." ifadesini kullandı.

Sancaklı, İstanbul'daki terör saldırısı nedeniyle Galatasaray-Fenerbahçe futbol karşılaşmasının ertelenmesini de eleştirerek, "Maçın ertelenmesi psikolojik olarak terör örgütüne destek sağladı. Milli takım kampı İstanbul'daydı, kamp Antalya'ya götürüldü. Terör örgütünün istediği ortam oluştu." dedi.

Kaynak: AA / Politika

Kamil Aydın Murat Emir İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title