Haberler

Kırşehir Valisi Akın, Seyfe Gölü Kuş Cennetini ziyaret etti

Güncelleme:

Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Türkiye'nin Ramsar Sözleşmesi ile korunan ender sulak alanlarından Seyfe Gölü Kuş Cennetini ziyaret etti.

Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Türkiye'nin Ramsar Sözleşmesi ile korunan ender sulak alanlarından Seyfe Gölü Kuş Cennetini ziyaret etti.

Seyfe Gölü Ekoloji Derneğinden (SEYGED) yapılan açıklamaya göre, Vali Akın, gölu ziyaretinde, SEYGED Başkanı Ömer Çetiner'den bilgi aldı, flamingo, angıt, martı ve diğer kuşları yakından görme fırsatı buldu. Seyfe Gölü Kuş Cennetinde doğa mucizesi olan gün batımını izleyen Akın, çektiği fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaştı.

Seyfe Gölü'nün Türkiye ve dünya için önemli bir sulak alan olduğunu vurgulayan Çetiner, bu alanın korunması gerektiğini kaydetti.

Çetiner, "Şu an itibari ile gölümüzde az da olsa suyumuz var. Yeterli bile olmayan bu ortamda flamingoları, angıtları, ördekleri, martıları, kılıç gaga, uzun bacak, balıkçıl gibi kuşları görebiliyoruz. Fakat göle yüzeysel su girişi olmadığı için buharlaşmanın da etkisi ile her geçen gün suyumuz azalıyor. Gölümüz kuruma noktasına gelebilir. Göle su girişinin yaklaşık yüzde 80'ini sağlayan Seyfe, Horla ve Malya pınarlarından göle su akışı durdu. Bilhassa Seyfe pınarı bizim için çok önemli. Çünkü buradan su girişi olduğu yerlerde adacıklar, turbalıklar ve sazlıklar oluşuyor. Bu da kuşların barınmasına, korunmasına ve üremesine yardımcı oluyor. Göle su girişinin eskisi gibi sağlanması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Seyfe Gölü Kırşehir Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title