Haberler

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı Bilgilendirme Toplantısı

Karabük Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı'ndan Korunma Yolları Konusunda Cuma Vaazlarında Konunun Gündeme Getirileceğini, Okullarda Öğrencilere Bilgi Verileceğini Belirtti.

Karabük Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı'ndan korunma yolları konusunda cuma vaazlarında konunun gündeme getirileceğini, okullarda öğrencilere bilgi verileceğini belirtti.

Vali Yardımcısı Kansız, Eflani ilçesinde düzenlenen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı bilgilendirme toplantısında, bu hastalıkla ilgili her türlü tedbirin alındığını söyledi.

İlçede mera ve piknik alanlarında ilaçlama çalışmalarının sürdürüldüğünü, daha önceki karar ve tedbirlere ilave olarak vatandaşların bilinçlendirilmesi amacıyla başka kararlar alındığını ifade eden Kansız, "Kamuoyunun bilinçlendirilmesi kapsamında yazılı ve görsel basında kene ile mücadele konusuna yer verilmesi için girişimlerde bulunulacak, hazırlanacak broşürlerin geniş kitlelere yayılması sağlanacak. İlçe Müftülüğünce Cuma vaazlarında konu gündeme getirilecek, Milli Eğitim Müdürlüğünce okullarda öğrenciler aydınlatılacak, eğitim çalışmaları yapılacak. İlaçlama çalışmaları tamamlanan piknik alanları ilan edilerek vatandaşların buraları tercih etmeleri sağlanacak" dedi.

Kansız, ilçede Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı şüphesiyle hastanede tedavi altına alınan ve herhangi bir bulguya rastlanmayan 3 kişinin taburcu edildiğini, 1 kişinin ise kurtarılamadığını hatırlattı.

(YE-ET-Y) 12.05.2008 16:31 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title