Haberler

Kırıkkaleli Çobanlardan Afrin'deki Mehmetçiklere 71 Kurbanlık Desteği

Kırıkkaleli çobanlardan Afrin'deki Mehmetçiklere 71 kurbanlık desteğiKırıkkale'de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçikler için Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği (TÜDKİYEB) üyesi çobanlar bölgeye 71 adet kurbanlık koyun ve...

Kırıkkaleli çobanlardan Afrin'deki Mehmetçiklere 71 kurbanlık desteği

Kırıkkale'de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçikler için Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği (TÜDKİYEB) üyesi çobanlar bölgeye 71 adet kurbanlık koyun ve keçi gönderdi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz'ın yanı sıra AK Parti Kırıkkale milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk ve Mehmet Demir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik ve vatandaşlar katıldı. TÜDKİYEB Başkanı Mehmet Kürşat Ulusoy törendeki konuşmasında, operasyona katılan askerlere destek olmak istediklerini belirterek, 'Ülkemizi tehlikeye sokan her durumla mücadele eden kahraman ordumuza, peygamber mesleği olan çobanlarımızın peygamber ocağına da desteği olsun istedik. Bunun için yetiştiricilerimizin talebi üzerine ilimizin plaka numarası olan 71 adet koyun ve keçi yardımı yaptık. Ancak yetişicilerimize 'sayı tamamlandı, ihtiyaç yok' dememize rağmen yetiştiricilerimizden gen gelen yoğun istek ve talebin karşısında bu isteği durdurmak zorunda kaldık. Hala yardım etmek isteyen yüzlerce yetirticilerimizden de bağışlarını alamadık? dedi.

'ÇOBANLIK BİR PEYGAMBER MESLEĞİDİR'

Peygamber mesleğini yürüttüklerini ve Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde göreve her daim hazır olduklarını belirten Başkan Ulusoy, 'Bizi çoban diye küçük görenler, 'benim oyum çobanın oyuyla bir mi" diyerek kendini bilmezler ve diğerleri bir kere daha görmeleri gerekir ki çobanlar bu milletin asil evlatlarıdır. Ben hep söylüyorum çobanlık bir peygamber mesleğidir. Peygamberimizin temel eğitimlerinde çobanlık vardır. Bu kutlu görev bir kez daha Allah'ın lütfu olan bu mesleği yürütmekten gurur duymamıza vesile olmuştur? diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kırıkkale Türkiye Afrin TSK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

SURVIVOR'DA KİM ELENDİ? Survivor All Star'da elenen yarışmacı kim oldu? Afrika çöl tozu Türkiye'ye geliyor 9-10 Mayıs: Çöl tozu hangi illere yağacak, kaç gün sürecek? Meteorolojiden Arabistan ve Afrika çöl tozu uyarısı! GELİNİM MUTFAKTA 9 MAYIS 2024 İZLE | Gelinim Mutfakta bugün kim birinci oldu, çeyrek altın aldı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 9 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 9 Mayıs 2024 Perşembe TV YAYIN AKIŞI: Televizyonda bugün neler var? Kanal D, Star TV, ATV, Show TV, TRT1, NOW TV MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128204 9 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Resmi Gazete bugün (9 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Okul müdürünü öldüren Iraklı öğrenciyi savundu! Sevan Nişanyan kimdir? Atatürk'e neden hakaret etti? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 9 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title