Haberler

    Kimyasal Kullanmadan Fırın Nasıl Temizlenir?

    Fırın yemekleri lezzetiyle damakları şenlendirir ama sonrasında kalan lekeler, mutfağınızı pek de şenlendirmez. Peki fırınınızı pırıl pırıl yapmanın tek yolu, kimyasal yağ çözücüler mi? Hayır. Kimyasal kullanmadan fırın temizliği yapmak mümkün. Kimyasal temizleyicilerdeki tehlike Mutfak kullanımı için üretilen kimyasal temizleyicilerin çoğu toksik içeriyor. Sprey şeklinde olan fırın temizleyiciler, uygulama sırasında havaya karıştığı ve solunum yoluyla akciğerlere zarar verdiği için akıllarda soru işareti bırakıyor. Üstelik kimyasal temizleyiciler, iyi durulanmadığı takdirde yemeklerinize ve cildinize bulaşarak,

    Fırın yemekleri lezzetiyle damakları şenlendirir ama sonrasında kalan lekeler, mutfağınızı pek de şenlendirmez. Peki fırınınızı pırıl pırıl yapmanın tek yolu, kimyasal yağ çözücüler mi? Hayır. Kimyasal kullanmadan fırın temizliği yapmak mümkün.

    Kimyasal temizleyicilerdeki tehlike

    Mutfak kullanımı için üretilen kimyasal temizleyicilerin çoğu toksik içeriyor. Sprey şeklinde olan fırın temizleyiciler, uygulama sırasında havaya karıştığı ve solunum yoluyla akciğerlere zarar verdiği için akıllarda soru işareti bırakıyor. Üstelik kimyasal temizleyiciler, iyi durulanmadığı takdirde yemeklerinize ve cildinize bulaşarak, sağlığınızı tehdit edebiliyor. Bu nedenle evinizde, özellikle de gıdalara bulaşma riski olduğu için mutfaklarınızda, kimyasal ürün kullanımından kaçınmanız, sağlığınız için iyi bir adım olacaktır.

    Doğal yöntemlerle etkili temizlik mümkün

    Evet yanlış duymadınız. Yeni gibi görünen, pırıl pırıl ve iyi temizlenmiş bir fırın için kimyasal ürünler kullanmak zorunda değilsiniz. Örneğin; nefis bir kek yaptınız ve harika kabardı ama pişerken damlayan birkaç hamur iz mi bıraktı? Kekinizi kabartan kabartma tozundan yardım alabilirsiniz. Biraz şaşırtıcı biliyoruz ama gerçek. Siz de deneyip bu gizli tarifin yağı nasıl söktüğünü gördüğünüzde, gözlerinize inanamayacaksınız. Şimdi deneme zamanı! Kağıt kalem hazırsa başlayalım…

    İşte gizli tarifimiz:

    – 1/4 bardak kabartma tozu

    – 2 yemek kaşığı kaya tuzu

    – Ilık su

    Gerekenler

    – Küçük cam kase

    – Bulaşık süngeri

    – Bulaşık teli

    Yapılışı

    Küçük bir tabak içine 1/4 bardak kabartma tozu, 2 yemek kaşığı kaya tuzu ve ılık suyu ekleyerek, macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın.

    Bulaşık süngeriyle lekeli bölgeyi temizleyin ve yeni gibi parıldayan fırınınızın keyfini çıkarın! Dilerseniz macunu lekeli bölgede bir gece bekleterek, etkisini artırabilirsiniz.Macunu lekeli bölgeye uygulayın ve 5-10 dakika bekletin.

    Bulaşık süngeriyle lekeli bölgeyi temizleyin ve yeni gibi parıldayan fırınınızın keyfini çıkarın! Dilerseniz macunu lekeli bölgede bir gece bekleterek, etkisini artırabilirsiniz.

    Kendi doğal yönteminizi keşfedin

    Gizli tarifimizi sizlerle paylaştık, ancak doğal yöntemlerle fırın temizliği yapmanın birçok yolu bulunuyor. Örneğin sirke, mutfak temizliğinde sıkça tercih edilen doğal ürünlerden biri. Sirkeyle fırın temizliği yapmak için; tencerenize sıcak su ve sirke ekleyin. Tencerenizi fırının içine koyup kapağını kapatın ve fırınınızı çalıştırın, 1-2 sat bekleyin. Sonrasında tencerenizi çıkarıp, buhar yoluyla fırına temas eden sirkeyi ıslak bezle silebilirsiniz. Sadece sirke değil, karbonat, limon ve mutfakta doğal temizlik için kullandığınız diğer ürünleri, temizlikte kimyasal ürünler yerine tercih ederek hayatınızda sağlıklı bir dönüşüm başlatabilirsiniz.

    Not: Fırınınızdaki lekeli alanlara temas ederken, elektrik bağlantısının kesildiğinden emin olun.

    Kaynak: Milliyetemlak.com / Emlak

    Emlak Haberler

    Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

    Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

    Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

    Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

    Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

    Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

    Bakmadan Geçme

    Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler?
    Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

    Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title