Haberler

Kılıçdaroğlu'na Yumurtalı Protesto

Güncelleme:

Elazığ'da vatandaşlara hitap eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yumurta atıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu, Karakoçan Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 3 bin kişiye hitap etti. Kılıçdaroğlu'nun konuşması sık sık 'Başbakan Kemal' sloganları ile kesildi. Kılıçadoğlu, 34 yıldır Elazığ'dan milletvekili çıkaramadıklarını anımsatarak, 12 Haziran'da şeytanın bacağını kıracaklarını söyledi. Karakoçan'a ikinci kez kez geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Genel başkan olduktan sonra buraya ikinci gelişim, insanımızı seviyorum. İnsanımıza imkan verilirse değil Türkiye'yi, dünyayı yönetir. Çocuklarımızın halini görüyorsunuz . Sınava girdiler, neler yaşadılar? Bu memleketin adam gibi adamlara ihtiyacı var. Elinizi vicdanınıza koyun. 80 yıllık Türkiye Cumhuriyeti'nde ilk kez ithal kurbanlık geldi. Angus geldi. Bizim bereketli topraklarımız var mı? Sularımız var mı? Meralarımız var? Soru şu, her şeyimiz var, biz koyunları angusları dışarıdan getiriyoruz. Gidip AKP'ye oy verirseniz, değil angusları, tavuklarınızda elinizden gider. Küçük ayrıntılarla sabah-akşam kavga ediyoruz. Bu memleketin kavgaya ihtiyacı yok. Artık uyanalım, cebimizi değil halkımızı düşünelim. Milli irade parlamentoya yansımıyor. Yüzde 10'luk baraj varsa bu ülkede, parlamentoya tam yansıması da mümkün değil. Ben söz verdim. Demokrasiyi getireceğim. Her evde tencere kaynayacak. Biz Türkiye Cumhuriyeti'nde açan, her birisi ayrı renkte bin çiçeğe benzeriz. Bu topraklarda yetiştik, huzura ihtiyacımız var" dedi.

Yol boyunca gördüğü esnaf ve emeklinin durumunu sorduğunu belirten, Kılıçdaroğlu, "Gelirken esnafları gördüm, emekli var mı içinizde? Belki Recep bey duyar da sağa-sola küfür etmek yerine bir çözüm bulur. Bu hükümetin, bu ülkeye çözüm üreteceğine inanıyor musunuz?" dedi. Kılıçdaroğlu, siyasetin zenginleşme değil, hizmet aracı olması gerekir. Cebini düşünürsen halk perişan olur. Beyefendilerin keyfi yerinde. Recep bey diyorki, 'Emeklilerin durumu iyi. Kanarya adalarında tatillerini yapıyorlar' 12 Haziran'da AKP'yi gömün o sandığa. Bizi biraz daha mahvetsin diyorsanız, AKP'ye oy verin. Sizden destek istiyorum, size hizmet etmek istiyorum" diye konuştu.

RECEP BEYİN OĞLU KAMYONCU MU

Kılıçdaroğlu, AKP'nin aile sigortasının kaynağını sorduğunu belirterek, "Size aile sigortası getireceğim dediğimde, kaynağı nereden bulacak diyorlar. AKP genel merkezine bağlanan hortumları keseceğim ve buralardan aldığımı, işte bu halka vereceğim. Bakın kömür dağıttılar. 1 milyar yolsuzluk yaptılar. Deniz Feneri'ni unuttular, ama biz unutmadık. Yoksulun hakkını yedirmeyeceğiz. Biz herkesin inancına, kimliğine saygılıyız. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Aslında burada bir mitingimiz yoktu. Uğrayıp çayınızı, kahvenizi içmek istemiştik. Ama bir korsan miting yaptık, inşallah biber gazıyla gelmezler. Karakoçanlı kardeşim yiğittir. Bakın burada kuyumcuda var, bu akşam eve giderken eşinize bir pırlanta yüzük alın. Biliyorsunuz pırlantada vergi yok. Kefen bezinde, ekmekte var. Pırlantada neden yok? Recep beyin oğlu ne iş yapıyor? Kamyoncu mu? Hayır işte bu işi yapıyor, pırlanta satıyor" dedi.

BİR ÇOCUK CHP OTOBÜSÜNE YUMURTA ATTI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, parti otobüsüyle Elazığ'a giderken, Kovancılar İlçesi'nde bir grup partilinin sevgi gösterisi ile karşılandı. Bunun üzerine Kılıçadoğlu, kalabalığa hitaben kısa bir konuşma yaptı. Bu sırada kalabalık arasında bulunan ve adının E.B., olduğu belirtilen bir çocuk parti otobüsüne yumurta attı. Yumurta atan çocuk daha sonra yakında bulunan ve ağabeylerine ait olduğu belirtilen bir dükkana girdi. Bunun üzerine CHP Elazığ 1'inci sıra adayı Ali Özcan'da dükkana gitti. İşyerinde çocuğun ağabeylerinin kendisini karşıladığını belirten Özcan, "Ağabeyleri çocuğa kızıyorlardı. Onlardan kızmamalarını istedim. Demokraside olur böyle şeyler, hiç sorun değil dedim. Ağabeyleri benden özür diledi. Bizde konuyu kapattık" dedi.

CHP konvoyunun ayrılmasının ardından yumurta attığı belirtilen E.B., ifadesine başvurulmak üzere Kovancılar Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Elazığ Havaalanı'nda gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Yumurta attı galiba, ben farkında değildim ama sonuçta atabilir, demokrasidir. Ona karışılmamasını, yumurta atana bir darp uygulanmamasını istedim, rica ettim" dedi. Kılıçdaroğlu, kendisine yumurta atan kişiden şikayetçi olmayacağını söyledi. Gazetecilerin 'Yumurta atan kişi hangi partili' olduğu yönündeki soruyu da, "Bunu bilmiyorum ama CHP'li olmadığı kesin" diye yanıtladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title