Haberler

"Keskin Nişancı", Genç Atıcılar Yetiştiriyor

Ersoy Sevinç - Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) sağlık sorunları nedeniyle emekli olan Özkan Çivi, görev yaptığı dönemde aldığı keskin nişancılık eğitimiyle genç atıcılar yetiştiriyor.

Ersoy Sevinç - Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) sağlık sorunları nedeniyle emekli olan Özkan Çivi, görev yaptığı dönemde aldığı keskin nişancılık eğitimiyle genç atıcılar yetiştiriyor.

TSK'da 2000 yılında mesleğe başlayan Özkan Çivi, bir dönem Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde görev yaptı. Çivi, Manisa Kırkağaç Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı'nda 3 yıl boyunca askerlere keskin nişancı eğitimi verdi. Bir yıl önce sağlık sorunları nedeniyle kendi isteğiyle ordudan ayrılan ve emekli olduktan sonra ailesiyle memleketi Kahramanmaraş'a dönen Çivi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde gönüllü atıcılık dersi vermeye başladı.

Çivi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, askerlik mesleğini çok sevdiğini ancak yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle emekli olduğunu söyledi. Görev yaptığı dönemde askerlere keskin nişancı eğitimi verdiğini belirten Çivi, şöyle devam etti:

"Memleketime geldiğimde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde havalı tabanca sporuyla ilgili bir birim kurulduğunu öğrendim. Daha sonra yetkililerle görüşerek bu branşta fahri öğretmenlik yapmak istediğimi bildirdim. Kendileri de benim teklifimi kabul ettiler. Yaklaşık 6 aydan bu yana genç sporculara atıcılık eğitimi veriyorum. Yetenekli sporcuları keşfetmek amacıyla yola çıktım. çocuklarımız var ve inşallah çok da başarılı olacaklar."

-Sporcu tarama çalışmalarına da katılıyor-

Çivi, eğitim verdiği 20'nin üzerinde sporcu bulunduğunu, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileriyle okullarda sporcu tarama çalışmalarına da katıldığını dile getirdi. Edindiği tecrübeleri genç sporculara aktardığını vurgulayan Çivi, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz aylarda Antalya'da düzenlenen yarışmada Ayşegül Bağrıaçık, Seçil Kayıran ve Beyza Güler'den oluşan yıldız kızlar takımımız bin 47 puanla Türkiye birinciliğinin yanı sıra Türkiye rekoru kırdı. Bunun yanında aynı yarışmada genç kızlar kategorisinde Ayşegül Bağrıaçık ikinci, Sonay Aydoğar, Büşra Evrensel ve Ruveyda Güler'den oluşan genç kızlar takımımız da ikincilik elde etti. Yine bir süre önce düzenlenen yarışmada 14 yaşındaki Ayşegül Bağrıaçık, Havalı Tabanca Türkiye Şampiyonası yıldızlar kategorisinde Türkiye birincisi oldu. Bu başarılar gelecek için bizleri umutlandırıyor."

İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı da Özkan Çivi'nin iyi bir sporcu olduğunu ifade ederek, "Kendisi benim öğrencim. Emekli olduğunu öğrenince birlikte çalışmak için teklif götürdüm. Sağolsun memnuniyetle kabul etti. Kısa sürede disiplinli bir şekilde çalışma programı hazırladı. Bizler de ona tüm desteği veriyoruz. Türkiye rekoru kıran çocuklarımızı yetiştirdi ve yetiştirmeye devam ediyor" diye konuştu.

Yayıncı: Sevil Çelik - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: AA / Yerel

Kahramanmaraş Türkiye Tsk Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title