Haberler

Kendi İmkanıyla Angus Çiftliği Kurdu

Muş’ ta yaklaşık 50 yıldır meyvecilik işiyle uğraşan Aşar kardeşler, Muşlulara kaliteli ve ucuz et sunmak için besi çiftliği kurdu.

Muş' ta yaklaşık 50 yıldır meyvecilik işiyle uğraşan Aşar kardeşler, Muşlulara kaliteli ve ucuz et sunmak için besi çiftliği kurdu.

Kentte doğal ortamda büyükbaş hayvan besiciliği için Angus çiftliği kuran Ferhat Aşar, Angus ırkı büyükbaş hayvan beslediğini ve ölmeden önce en büyük hayalinin ise, Cumhurbaşkanı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ile görüşmek olduğunu söyledi. Bingöl Et ve Süt Kurumu kanalıyla kente getirilen Angus ırkı hayvanları tamamen doğal ortamda yetiştirdiğini belirten çiftlik sahibi Aşar, bu güne kadar 450 büyükbaş hayvanın kesimini gerçekleştirdiğini ve şu anda da 200 hayvanın beside olduğunu belirtti. Angusları için bin 800 metrekarelik alanda tesis kurduğunu hatırlatan Aşar, "Hayvanlarımızı 2-3 ay süre ile merada otlatıyoruz daha sonra 8 ay içeride besiye aldıktan sonra kesime gönderiyoruz. Biz Bingöl Et ve Şüt Kurumuna talebimizi yapıyoruz, hayvanlarımız oradan geliyor. Muş'a ilk kez Angus hayvanı ben getirdim. Anguslar, genelde Güney Amerika'da yaşayan hayvan ırkıdır ve tamamen doğal ortamda ve merada yetişirler. Bu bölgede bizden başka bir yerde yok. Bu güne kadar 450 tanenin kesimini yaptık beside ise 200 hayvanımız var. Bunları da ilkbaharda kesime göndereceğiz. Hedefimiz, kendi imkanlarımızla bir milyon 200 bin lira harcama yaparak kurduğumuz bin 800 metre kare alanda ve 300 hayvan kapasiteli çiftliğimizi ayakta tutmaktır. Destek konusunda devletten hiçbir talebimiz olmadı. Çiftliğimizi tamamen kendi imkanlarımızla kurduk ve 10 kişi çalışmaktadır. Burada günlük olarak marketlere et veriyoruz" dedi.

"Tek hayalim Cumhurbaşkanı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanıyla görüşmek"

Tek hayalinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'yla görüşmek olduğunu ifade eden Aşar, "Tek hayalim Allah canımı almadan Cumhurbaşkanımızla ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımızla kısa sürede olsa bir görüşmedir. Memleket için, devletimiz için, milletimiz için, herhangi bir şikayet anlamında değil, yaşadığımız, yaptığımız tecrübelerimizi anlatmak, ondan faydalanmak en büyük hayalim. Bundan başka hiçbir şey istemiyorum." diye konuştu. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Et ve Süt Kurumu Bingöl Muş Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title