Haberler

Kazım Karabekir Belediyesinden Kültür Hizmeti

Kazım Karabekir Belediyesi'nce, Doğu'nun Büyük Komutanı Kazım Karabekir Paşa, Hazırlanan Belgeselle Genç Kuşaklara Yeniden Tanıtılıyor.

Kazım Karabekir Belediyesi'nce, Doğu'nun büyük komutanı Kazım Karabekir Paşa, hazırlanan belgeselle genç kuşaklara yeniden tanıtılıyor.

“Doğunun Büyük kahramanı Kazım Karabekir” isimli belgesel çalışmasında Kazım Karabekir paşanın çocukluğundan, askerlik hayatına ve hiçbir yerde yayınlanmamış anılarına yer veriliyor. Belgesel çalışmasında ayrıca tarihi belgelere dayanarak Kazım Karabekir paşanın Erzurum, Erzincan ve Kars'ın kurtuluşunda gösterdiği kahramanlık anlatılıyor. Erzurum da yaşanan Ermeni mezaliminin de anlatıldığı çalışmada, Kazım Karabekir'in şu sözü dikkati çekiyor: “Erzurum a girdiğimde gördüğüm manzarayı Allah başka hiç bir göze nasip etmesin”. Erzurum kongresinin toplanmasında, Kazım Karabekir paşanın katkılarının da anlatıldığı belgesel, Kazım Karabekir Belediyesi’nin bir kültür hizmeti olarak halka sunulacak.

(AA-İRT-Y)

26.04.2007 17:58 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title