Haberler

Kayseri'deki Patlama

Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş, Emniyet Müdürlüğü binasına yönelik saldırıyla ilgili, "Bu acı, bizi birbirimize inanılmaz kenetlemiştir."

Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş, Emniyet Müdürlüğü binasına yönelik saldırıyla ilgili, "Bu acı, bizi birbirimize inanılmaz kenetlemiştir. Pınarbaşı halkı, lojmanları yıkılan polis memurlarımıza evlerinin anahtarlarını teslim etmiştir" dedi.

Ataş, AA muhabirine, Emniyet Müdürlüğü binası önünde patlayan bombanın, Türk milletinin yüreğine ateş düşürdüğünü vurguladı.

Olay anından itibaren ilçe halkının güvenlik teşkilatıyla adeta kenetlendiğini belirten Ataş, şöyle konuştu:

"Bölücü terör örgütü şunu çok iyi bilsin ki, tarih de şahittir, biz bir ölürsek bin diriliriz. Pınarbaşı halkı, çevre ilçe ve iller, bu acıyı duyarak buraya koştu. Bu acı, bizi birbirimize inanılmaz kenetlemiştir. Buna bütün kamuoyu şahittir. Bu, geçmiş tarihimizde olduğu gibi bundan sonra da böyle devam edecek. Pınarbaşı halkı, lojmanları yıkılan bütün polis memurlarımıza evlerinin anahtarlarını teslim etmiş, evlerinde misafir etmiştir. Belediye olarak da lojmanların bir an önce tamiri için elimizden gelen desteği vermektedir. Başımız daha da dik, daha da ayakta olacağız ve yaralarımızı saracağız."

İlçe halkından Murat Cengiz de olaya çok üzüldüğünü ifade ederek,

"Başımızdan böyle bir olayın geçmesi bizi çok üzdü. Pınarbaşı vatandaşı olarak tarihimizin en kötü olaylarından birini yaşadım. Pınarbaşı'daki bu olay, bizi ayırmaktan çok birlik ve beraberlik duygusunu daha çok pekiştirdi. Halkımız, polislerimize gerekli desteği vermiştir. Biz bütünüz, bir ağacın dallarıyız. Bunu sonuna kadar sürdüreceğiz. Kimse bizi parçalayamaz" dedi.

Öte yandan, patlamada hasar gören Emniyet Müdürlüğü binasında onarım çalışmalarına başlandı.

- KAYSERİ

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Dursun Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title