Haberler

Kayseri'de "İlk Ders Şehitlik" Programı

Kayseri'de yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle ilkokul öğrencilerine yönelik "İlk ders şehitlik" adlı program düzenlendi.

Kayseri'de yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle ilkokul öğrencilerine yönelik "İlk ders şehitlik" adlı program düzenlendi.

Özel bir okul tarafından Kartal Şehitliği'nde gerçekleştirilen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Yılmaz Üçkan, programda yaptığı konuşmada, şehitliğe gelen öğrencilerin vatan sevgisiyle bir arada olduğunu söyledi.

Öğrencilerin şehitlikte ders almasının kendilerini mutlu ettiğini belirten Üçkan, şunları kaydetti:

"Karanlık bir dünyada yaşamak istemiyorsanız bugün burada yatan şehitlerimizin kıymetini bilip unutmamanız ve bulunduğunuz eğitim kurumalarının değerini bilmeniz gerekiyor. Burada yatan şehitlerimiz sizler için canlarını feda ettiler. Neden? Siz minik yüreklere iyi bir dünya, iyi bir gelecek bırakmak için şehadet şerbeti içtiler. Bununla beraber emin ellere bıraktıklarını da bildiler. Bunun açık örneğini de biz 15 Temmuz'da yaşadık. Bakıyorsunuz 15 Temmuz'da hem dinimizi hem milli hassasiyetimizi kullanan insanlar o gün hain bir kalkışma içine girdiler ama bu güzel ülkemize zarar veremediler. O gün milyonlarca insan meydanlarda vatanına, bayrağına, ezanına sahip çıktılar."

Konuşmaların ardından öğretmenleri ile şehitliği gezen yaklaşık 100 öğrenci, dua ederek şehit mezarlarına su döktü.

Öğretmenler de programda Türkiye tarihi ve şehitlerin neden verildiğini anlatarak öğrencileri bilgilendirdi.

Program okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Kayseri Kartal Politika Güncel Haberler

title