Haberler

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki Açıklaması

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kurban Bayramı'nın ilk gününü Van'da depremzedelerle birlikte geçirdiklerini bildirerek, "Van'da çadırlarda yaşayan çok sayıda aile var.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kurban Bayramı'nın ilk gününü Van'da depremzedelerle birlikte geçirdiklerini bildirerek, "Van'da çadırlarda yaşayan çok sayıda aile var. Daha önceden vekaletimizi verdiğimizden biz gitmeden kurbanlarımız kesilmişti. Kesilen kurbanları çadırlarda yaşayan ailelere dağıttık" dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde Kurban Bayramı nedeniyle bayramlaşma programı düzenlendi. Belediyede düzenlenen programa, AK Parti Kayseri milletvekilleri Mustafa Elitaş, Ahmet Öksüzkaya, Pelin Gündeş Bakır, Yaşar Karayel, İsmail Tamer ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin yanısıra, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, belediyede görev yapan yöneticiler, sivil toplum örgütlerinden temsilciler, partililer ve muhtarlar katıldı.

Programda davetlilere kavurma, pilav, tatlı, ayran ve çay ikram edildi. Özhaseki ve milletvekilleri daha sonra misafirlerle bayramlaştı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bayramın ilk gününde, Van'da olduklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Van'da evinde hasar olmayan insanlar için normal hayat akışı devam ediyor. Ancak çadırlarda yaşayan çok sayıda aile var. Yere bir kilim atılmış soğuk çadır ortamında günlerini geçiren aileler var. Daha önceden vekaletimizi verdiğimizden, biz gitmeden kurbanlarımız kesilmişti. Kesilen kurbanları çadırlarda yaşayan ailelere dağıttık. Kayseri'den geldiğimizi öğrendiklerinde çok büyük ilgiyle karşılandık. Kardeşliği canlandırmak, yanlarında olduğumuz hissettirmek için gayret sarfettik. Orada mağdur olan insanlar bizim insanımız. Bu toprakların insanı. Onların bu zor gününde bir kez daha kardeşliğin, dayanışmanın ne olduğunu herkese göstermiş olduk. Akşam 2-3 bin kişinin katıldığı bir program yapıldı. Burada hep Kayseri'nin hayırseverliliği anlatıldı ve duygu dolu anlar yaşandı."

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Van'da kısa bir temaslarının olduğunu ifade eden Özhaseki, Cumhurbaşkanı'nın bayramın ilk günü orada olmasının da bölge halkı tarafından çok büyük takdirle karşılandığını kaydetti. Özhaseki, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, kendisi aracılığıyla da Kayserili hemşehrilerinin bayramını tebrik ettiğini bildirdi.

- KAYSERİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title