Haberler

Kadın Dostu Kent Toplantısı

Birleşmiş Milletler Kadın ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programı Kapsamında Hazırlanan, Van Yerel Eşitlik Eylem Planı Taslağı, Van Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz Başkanlığında Yapılan Toplantı ile Masaya Yatırıldı.

Birleşmiş Milletler Kadın ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programı kapsamında hazırlanan, Van Yerel Eşitlik Eylem Planı Taslağı, Van Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz başkanlığında yapılan toplantı ile masaya yatırıldı.

Van Valiliği'nde yapılan toplantıya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adnan Yaviç, Genel Sekreter Yardımcısı Ramazan Gökdemir, Van Belediye Başkan Yardımcıları Abdullah Çalım ve Mahmut Ergüç, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ümit Yaşar Adalı, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Sema Sancak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Sağlık İl Müdürlüğü, İş-Kur Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Yazı İşleri Müdürlüğü, Mahalli İdareler Müdürlüğü, kadın dernek temsilcileri ve Birleşmiş Milletler (BM) Ortak Programı Van Koordinatörü Ayşe Sargın katıldı.

Toplantıya başkanlık yapan Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz, yaptığı konuşmada, Van Valiliği'nin hazırladığı ve Birleşmiş Milletler tarafından tüm dünyaya örnek gösterilen Van İli Yerinden Olmuş Kişiler Hizmet Sunumuna Dair Eylem Planı, yine valilikçe hazırlanan Kadın ve Çocuğa Yönelik Şiddetle Mücadele Van İl Eylem Planı ile birlikte Yerel Eşitlik Eylem Planı'nın hazırlanmasının önemli olduğunu belirtti. Yavuz, yaptığı kısa değerlendirmenin ardından BM Ortak Programı Van Koordinatörü Ayşe Sargın'dan hazırlanan Yerel Eşitlik Eylem Planı ile ilgili bir sunum yapmasını istedi ve katılımcıların görüş ve önerilerini aldı.

Ortak Program kapsamında ilgili kamu kurumları, Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve kadın örgütleri temsilcilerinin oluşturduğu bir çalışma grubu tarafından hazırlanan Van Yerel Eşitlik Eylem Planı taslağı, altı ana başlıktan oluşuyor. Yerel Karar Mekanizmalarına Katılım, Kadın Dostu Kentsel Hizmetler, Kadına Yönelik Şiddet, Ekonomik Güçlenme ve Çalışma Hayatı, Eğitim ve Sağlık Hizmetleri, Göç ve Yoksulluk şeklinde sıralanan altı başlıkta, Van'da yerel yönetimlerin kadın örgütleri ile işbirliği çerçevesinde yürütecekleri çalışmalar yer alıyor. Van Yerel Eşitlik Eylem Planı, kadın dostu kentsel hizmetlerin geliştirilmesini, kadınların toplumsal ve ekonomik bakımlardan güçlendirilmesini ve yerel karar mekanizmalarına katılımlarını artırmayı hedefliyor. Van Valiliği başkanlığında sürdürülecek çalışmalarla son hali verilecek olan Van Yerel Eşitlik Eylem Planı taslağının, önümüzdeki aylarda kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

Birleşmiş Milletler Ortak Programı, İçişleri Bakanlığı ile birlikte, Aralık 2005'ten bu yana, Van dahil İzmir, Kars, Nevşehir, Şanlıurfa ve Trabzon'da yürütülüyor. İki yıl sürecek olan Ortak Program'la, Van'da ve diğer program illerinde kadınlara yönelik yerel hizmetlerin geliştirilmesi ve kadın-erkek eşitliğinin sağlanması hedefleniyor. Ortak Program'ın sonunda da, başarılı olan illere "Kadın Dostu Kent" sertifikası verilecek.

(MET-Y)

19.07.2007 17:57 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Barcelona Real Sociedad maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Barcelona R.Sociedad maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Barcelona Real Sociedad maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona R.Sociedad maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Barcelona Real Sociedad maçı CANLI izle! 13 Mayıs Barcelona R.Sociedad maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Aston Villa Liverpool maçı CANLI izle! 13 Mayıs A.Villa Liverpool maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Burcu Biricik hamile mi, bebeğinin cinsiyeti ne? Galatasaray Fenerbahçe maç biletleri ne zaman satışa çıkacak, biletler bitti mi? Jose Mourinho Fenerbahçe teknik direktörü mü olacak? Engelliler haftası sözleri ve mesajları! 10-16 Mayıs engelliler haftası mesajları! Engelliler haftası ne zaman, bu hafta mı? Soma davası nedir? Soma'da ne oldu, maden kazasında kaç kişi hayatını kaybetti? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 13 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Mahmut Uslu kimdir? Mahmut Uslu zengin mi, serveti ne kadar? Ferit Şahenk kimdir? Ferit Şahenk zengin mi, serveti ne kadar? Aziz Yıldırım'ın basın toplantısı ne zaman, saat kaçta? Aziz Yıldırım ne zaman basın açıklaması yapacak?
Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title