Haberler

Kaçırdıkları İşadamının Ailesinden 250 Bin Euro Fidye İsteyen Kişiler Yakalandı

Türk Asıllı Hollanda Vatandaşını Kaçırarak Ailesinden 250 Bin Euro Fidye İsteyen 8 Kişi, İstanbul, Bursa ve Malatya'da Düzenlenen Operasyonlarla Yakalandı.

Türk asıllı Hollanda vatandaşını kaçırarak ailesinden 250 bin euro fidye isteyen 8 kişi, İstanbul, Bursa ve Malatya'da düzenlenen operasyonlarla yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Türk asıllı Hollanda vatandaşı İskender İnce, İstanbul'daki ailesini ziyaret etmek için Hollanda'dan yola çıktı. Yolculuk öncesi patronu tarafından kendisine İstanbul'da bir kişiye teslim etmesi için verilen 10 bin euroyu da alan İnce, 25 Eylül 2007 tarihinde İstanbul'a geldi. İnce, daha sonra patronu tarafından verilen parayı Mehmet Emin Ş.'ye teslim etti. Patronunun kendisine daha fazla borcu bulunduğunu söyleyerek İnce'yi alıkoyan Mehmet Emin Ş.'nin, İnce'nin serbest bırakılması

karşılığında ailesinden 40 bin euro istediği öne sürüldü. Ağabey İsrafil İnce, kardeşinin serbest bırakılması için istenen parayı vermek üzere Bağcılar'da belirlenen bir kafeye gitti. Yanlarına gelen Erkan S.'ye parayı veren İnce, kardeşinin serbest bırakılmasını istedi. Serbest bırakma karşılığı istediği parayı alan Mehmet Emin Ş., ailenin varlıklı olduğunu düşünerek daha fazla para talebinde bulundu. Adamlarıyla birlikte İnce'yi önce Bursa'ya, ardından Malatya'ya gönderen Mehmet Emin Ş., aileden 250 bin

euro daha talep etti. Verdikleri paranın ardından istenen yüklü miktardaki ikinci fidye karşısında ne yapacaklarını şaşıran İnce ailesi, durumu Fatih Cumhuriyet Savcılığı'na bildirerek yardım istedi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, savcılıktan gelen talimat üzerine harekete geçti. İsrafil İnce ile annesi Cemile İnce'nin ifadelerine başvuran polis, aldıkları bilgi doğrultusunda fidyecileri takibe aldı. Yapılan takibin ardından polis, Bakırköy'de belirlenen adrese gelerek önlem aldı. Fidyeyi almak üzere İnce ailesinin yanına gelen Erkan S., İsmet A., B.A. ve Tarık D. isimli şahıslar suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.

Zanlıların ifadeleri doğrultusunda Bursa ve Malatya'da da 3 Kasım 2007 tarihinde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Tespit edilen adreslere yapılan baskınlarda, Mehmet Emin Ş. Bursa'da, Mehmet E., Erkan K. ve Erdinç T. ise Malatya'nın Yeşilyurt beldesinde bir evde yakalanarak gözaltına alındı. Evin bir odasında elleri ve ayakları koli bandıyla bağlı bulunan İskender İnce de kurtarıldı. Gözaltına alınan zanlıların üzerlerinde ve baskın yapılan adreslerdeki aramalarda 2 adet kelepçe, 4 adet bıçak, 1

adet tabanca, bir miktar para ile araç ruhsatları ve cep telefonları ele geçirildi. Operasyon, polis kameraları tarafından da görüntülendi.

Zanlılardan Erkan K.'nin "adam yaralama", Erkan S.'nin ise "dolandırıcılık" suçlarından sabıkalı oldukları öğrenilirken, işlemleri tamamlanan söz konusu kişilerden 3'ü sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. Mahkemeye sevk edilen B.A. isimli şüpheli serbest bırakılırken, diğer 4 kişi sorgularının ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Düzenlenen operasyonla kurtulan işadamı İskender İnce, zanlıların adliyeye sevk edilmesinin ardından yakınlarıyla birlikte ifade vermek üzere Fatih Adliyesi'ne geldi.

(AS-ED-EY-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title