Haberler

Japon Uzman Bursa'da Marmara Depremini Anlatacak

Nepal'de Richter ölçeğine göre 7.8 ve 7.4 büyüklüğündeki depremler, olası Marmara depremini yeniden gündeme getirdi.

Nepal'de Richter ölçeğine göre 7.8 ve 7.4 büyüklüğündeki depremler, olası Marmara depremini yeniden gündeme getirdi. Bursa'da yarın başlayacak Akıllı Belediyecilik Zirvesi'nde de deprem ve tsunami senaryolarının tüm yönleriyle ele alınacak toplantıya Türkiye ve Japonya İşbirliğinde Marmara Bölgesi'nde Deprem ve Afet Riskinin Azaltılması Projesi'nin başında bulunun Nagoya Üniversitesi Afet Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Yoshiyuki Kaneda da katılacak.

Marmara Belediyeler Birliği (MBB), Akıllı Belediyecilik Zirvesi (ABZ) düzenledi. Balkan Rumeli Sanayicileri ve İşadamları Derneği işbirliği ile bu yıl ikincisi yapılacak zirve, yarın Bursa Merinos Kültür ve Kongre Merkezi'nde başlayacak ve 2 gün sürecek. Balkan Ticaret Fuarı ile birlikte yapılacak zirvede, siber güvenlikten digital sistemlere, akıllı ulaşım sistemlerinden çevre ve enerji alanındaki teknolojik yeniliklere kadar hayatı kolaylaştıran buluşlar ve yenilikler tanıtılacak.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın destek verdiği zirve iki gün sürecek ve 16 oturumda gerçekleştirilecek.

MARMARA DEPREMİNİ MASAYA YATIRILACAK

Zirvenin en önemli oturum başlıklarından biri ise Nepal depremi ile yeniden gündeme gelen olası Marmara Depremi ve tsunami felaketi senaryolarının masaya yatırılacağı, 'Akıllı Belediyecilik ev Etkin Afet Yönetimi' olacak.

Türkiye ve Japonya İşbirliğinde Marmara Bölgesi'nde Deprem ve Afet Riskinin Azaltılması Projesi'nin (SATREPS) başında bulunun Nagoya Üniversitesi Afet Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yoshiyuki Kaneda da zirve için Türkiye'ye geliyor.

Açılışını Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yapacağı zirvenin ilk günü gerçekleştirilecek 'Etkin Afet Yönetimi' başlıklı oturumda konuşacak olan Kaneda, Marmara Denizi dibinde son dönemde yaşanan sismik hareketlerin boyutlarını, rakamlarla açıklayacak. Kaneda, felaketin önlenmesi ve zararlarının azaltılmasına yönelik, Bölgesel Felaket Önleme Toplulukları oluşturulmasına yönelik atılması gereken adımları da kamuoyu ile paylaşacak. Aynı oturumda İBB Deprem ve Zemin İnceleme Müdürü Mahmut Baş ile İTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu da birer sunum yapacak. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Japonya Türkiye Nepal Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title