Haberler

İzmir: Fransa'da "Ermeni Soykırımını İnkar Yasası Tasarısı"nın Kabul Edilmesine Tepkiler

Aliağa Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Ticaret Odaları Konsey Üyesi Adnan Saka, Fransa Ulusal Parlamentosu'nun Aldığı Sözde Ermeni Soykırımı ile İlgili Kararın, Türk Halkının Fransa'ya Bakışını Gelecekte Onarılması Güç Bir Olumsuzluğa Mahkum Ettiğini Söyledi.

Aliağa Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Ticaret Odaları Konsey üyesi Adnan Saka, Fransa Ulusal Parlamentosu'nun aldığı Sözde Ermeni Soykırımı ile ilgili kararın, Türk halkının Fransa'ya bakışını gelecekte onarılması güç bir olumsuzluğa mahkum ettiğini söyledi.

Adnan Saka yaptığı yazılı açıklamada, Fransa Ulusal Meclisi'nin aldığı bu kararın insanlık tarihinin utançlarından biri olduğunu vurguladı. Saka, "Biz 21. yüzyılın başında böylesi bir kararı şiddetle kınıyoruz. İnsanlığın aydınlanması, demokrasinin ve özgür düşüncenin gelişmesi sürecinde büyük acılar yaşayan Fransa'nın 21. yüzyılın başında yeniden Ortaçağ Zihniyetiyle karşı karşıya kalması fevkalade düşündürücüdür. Fransa Ulusal Parlamentosu ne yazık ki tüm uyarılara karşın; Fransız düşünür Voltaire'nin 'Senin fikrini savunmam ama kendi fikrini savunman için hayatımı veririm' sözüyle tarihe geçen özgürlük ve demokrasi savunuculuğunu ve misyonunu 12 Ekim 2006'da tamamlamıştır. Yine, demokrasi, özgürlükler, Çağdaşlık ve gelişmişlikte ulaşılması gereken standart olarak kabul edilen Avrupa Birliği de rasyonellikten, bilimden ve objektiflikten uzak bu kararla büyük yara almış, inandırıcılığını yitirmiştir. Kuşkusuz bu karardan tüm Fransa halkı sorumlu değildir ancak adı 'Fransa Ulusal Parlamentosu' olan bir meclisin aldığı karara karşı Fransa ve Avrupa Birliği kamuoyundaki kayıtsızlık düşündürücüdür. Daha düne kadar Türkiye'ye 'ifade özgürlüğünün önündeki engelleri kaldırın' diyerek demokrasi dersi vermeye kalkanların kendi ülkelerinde Ortaçağ karanlığı tuzağına düşmeleri insanlık ve Fransa halkı adına üzüntü vericidir" dedi.

Saka, Gerek Fransa Senatosu, gerekse de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nden döneceği herkesçe bilinen böylesi bir hukuka, demokrasiye ve çağdaşlığa dayanmayan kararla iki ülkenin dostluk ve diyalog ortamının yok edilmesinin hiç kimseye faydası olmayacağını belirterek, "Türk ve dünya kamuoyunun tüm uyarılarına rağmen bildiğini okuyan Fransa Ulusal Meclisi'nin Fransa'yı Avrupa'da yalnızlığa iten, önemli bir müttefikini düşman haline getiren bu kararından döndürmek için en önemli görevlerden biri ülkemizdeki yatırım yapan Fransız kökenli firma ve kuruluşları ile sağduyudan hiçbir zaman ayrılmayan halkımıza düşmektedir. Fransız Ulusal Meclisi'nin, konuyu tarihçilerin araştırmalarına bırakmayacak kadar büyük bir ihtiras ve hırsla; akla, mantığa, bilime, düşünce özgürlüğüne ve çağdaş dünya değerlerine aykırı bu kararını bir kez daha kınıyor; Fransa halkının bir süre sonra kendisine de dönebilecek olan ifade özgürlüğünün kısıtlanmasına karşı duyarlılığının artmasını diliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Bakmadan Geçme

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title