Haberler

İstanbul: İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2007 Mali Yılı Bütçesini Onayladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Bugünkü Birleşiminde, Büyükşehir Belediyesi'nin 2007 Mali Yılı Bütçesi Onaylandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2007 Yılı Bütçesi 4 Milyar 850 Milyon YTL Olurken, 2007 Yılı Gelir Tahmini de 3 Milyar 980 Milyon YTL Olarak Belirlendi. Önümüzdeki Yıl 870 Milyon YTL Tutarında İç ve Dış Kredi Alınması Öngörülüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin bugünkü birleşiminde, Büyükşehir Belediyesi'nin 2007 Mali Yılı Bütçesi onaylandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2007 yılı bütçesi 4 milyar 850 milyon YTL olurken, 2007 yılı gelir tahmini de 3 milyar 980 milyon YTL olarak belirlendi. Önümüzdeki yıl 870 milyon YTL tutarında iç ve dış kredi alınması öngörülüyor.

Toplantıda meclis üyelerine hitap eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, geçmişte hep önemli rollerin sahibi olmuş İstanbul'un, bugün de bir cazibe merkezi olması için çalıştıklarını belirterek, "Dünyanın gözü kulağı İstanbul'da olmalı. Bunun için başta ulaşım olmak üzere bütün imkanlarımızı dev yatırımlar için seferber ettik. Su ve hava kirliliği gibi sorunlar nasıl çözüldüyse İstanbul'un ulaşım sorununu da çözüyoruz. Sorunlarımızın çözümüne İstanbul'un kronik sorunu ulaşımla başladık. Bunların başında ulaşım sorunun çözümü için birçok noktada aynı anda devam eden alt geçit, üst geçit, yan yol köprülü kavşak, yol genişletme ve raylı sistem çalışmaları gelmektedir. Bunun için bütün imkanlarımızı ulaşım sorununun çözümüne ayırdık. Çok kısa bir sürede, 2.5 yılda İstanbul'a 103 yeni yol ve kavşak inşa ettik. Bu bir rekordur. Bu yıl içinde büyük önem verilerek başlatılan bu çalışmaların bir kısmı, kısa sürede bitirilerek hizmete açıldı. Bir kısmını da yakın zamanda hizmete açacağız. Önümüzdeki 5 yıl içinde ulaşıma 18.5 milyar YTL harcayacağız. Bunun önemli bir bölümünü dönem sonuna kadar kullanmış olacağız. İDO'nun 600 milyon YTL, Ulaşım AŞ'nin 200 milyon YTL, İETT'nin de 2 bin araç alımı dahil olmak üzere 1 milyar YTL'lik yatırımı var. Ayrıca yıllık 300 milyon YTL'yi bulan bakım onarım harcamalarını, ulaşım için satın almalarını, kış araçlarını da katmak gerek" diye konuştu.

"2006 YILI BÜTÇEMİZE 800 MİLYON YTL TUTARINDA EK BÜTÇE İLAVE ETTİK"

Bu yıl 10 milyon lale soğanı dikeceklerini ifade eden Başkan Topbaş, "Sonra bunu bir turizm sloganı olarak kullanacağız ve bütün dünyaya 'gelin İstanbul'u görün' diyeceğiz" dedi. Topbaş, muhtemel depremi düşünerek alt yapı yatırımları, bina güçlendirme çalışmaları ve itfaiye yatırımlarına büyük kaynaklar ayırdıklarını; sağlık, eğitim, teknoloji, çevre, kentsel dönüşüm ve sosyal alanlarda birçok yatırımın da devam ettiğini vurguladı. Kadir Topbaş, "Bu dev projeler için büyük kaynaklar gerekiyor. Bu kaynakları elimizdeki imkanları doğru ve yerinde kullanarak çözüyoruz. 2006 yılı bütçemize 800 milyon YTL tutarında ek bütçe ilave ettik. Böylece 3 milyar 200 milyon YTL olan 2006 yılı bütçesini 4 milyar YTL'ye çıkardık. İstanbul'un nihai olarak 505 kilometre raylı sisteme ihtiyacı var. Buna ulaşabilmek için 20 milyar dolarlık bir kaynak elimizde olsa, raylı sistemleri 50 yerden birden başlatsak 5 yılda bitiririz. Böyle bir paraya ihtiyacımız var. O yüzden genel sekreterimize, ulaşımda kullanılmak üzere satılabilecek gayrimenkullerimizin kaynağa dönüştürülmesi için talimat verdim" ifadelerini kullandı.

Bütçe tasarısında harcama kalemleri arasında Ulaşım Daire Başkanlığı 844 milyon 187 bin YTL ile birinci sırada, Hesap İşleri Daire Başkanlığı 790 milyon 31 bin 421 YTL ile ikinci sırada, Fen İşleri Daire Başkanlığı 752 milyon 218 bin YTL ile üçüncü sırada, Emlak İstimlak Daire Başkanlığı da 513 milyon 177 bin YTL ile dördüncü sırada yer aldı.

Bütçede, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı için 480 milyon 742 bin YTL, İtfaiye Daire Başkanlığı için 390 milyon 495 bin YTL, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı için de 224 milyon 282 bin YTL öngörüldü. Ulaşım Daire Başkanlığı bütçesi içerisinde yer alan Karayolları İnşaat İşleri ve Hizmetleri için ayrılan bütçe de 352 milyon 285 bin YTL olarak belirlendi. Bütçede 83 milyon 599 bin YTL de temsil ve tanıtım giderleri için ayrıldı.

2007 Yılı Bütçesi'nde raylı sistem yatırımları İETT bütçesi içerisinde gösterildi. 2 milyar 74 milyon 771 bin YTL olarak hazırlanan 2007 İETT bütçesinde raylı sistem yatırımları için 887 milyon 682 bin YTL'lik bütçe ayrıldı. Kadıköy-Kartal Metrosu için 362 milyon 590 bin YTL, Otogar-İkitelli Hafif Raylı Sistem Hattı için 345 milyon YTL, Sultançiftliği-Edirnekapı Hattı ve Araç Alımı için 131 milyon 550 bin YTL ve Edirnekapı-Topkapı Raylı Sistem İnşaatı için 38 milyon YTL ödenek ayrıldı.

İETT Bütçesi'nde 50 adet lastik tekerlekli tramvay, 500 adet otobüs ve bu otobüslere takılacak klimalar için 165 milyon 400 YTL harcama öngörülüyor. Ayrıca Karaköy Tüneli'nin bakımı, Akıllı Yolcu Bilgilendirme Sistemi, hizmet binaları ile garajların güçlendirme, bakım, onarım işleri için de toplam 33 milyon 246 bin YTL ayrıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title