Haberler

İstanbul Emniyet Müdürü, MEB Müdürü'yle Tartışıp Ceza Kestikten Sonra Açığa Alınan Polisle İlgili Konuştu

Güncelleme:

İstanbul Emniyet Müdürü Çalışkan, durdurduğu çakarlı araçtaki Milli Eğitim Müdürü Yelkenci ile tartışıp ceza kesen polisle ilgili konuştu: Cezadan değil, 50 dakika beklettiği için açığa alındı.

Türkiye günlerdir durdurduğu çakar lambalı araçta bulunan İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci ile tartışan ve açığa alınan polis memuru N.Ç.'yi konuşuyor. Konuyla ilgili İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'dan açıklama geldi.

"BURADAKİ SIKINTI POLİSİN GÖREVİNİN DOĞRU YAPMAMASI"

Akşam'ın haberine göre Mustafa Çalışkan, "2017 yılında 22 milyon kişiye GBT yaptık. Her gün 100 bin kişiye GBT yapıyoruz. Tek bir şikayet gelmedi. Buradaki sıkıntı polis memurunun görevini doğru yapmamasıdır. O gün aracı çakar olduğu için durduruyor. Kendisi trafikçi değil. Hemen trafik ekibini çağırması gerekirdi. Bunu yapmıyor. 50 dakika boyunca aracı bekletiyor. İl Emniyet Müdür Yardımcısı olay yerine gelene kadar aracı salmıyor. Nitekim gereken yapılıyor ve 106 TL ceza kesiliyor. Konunun İl Milli Eğitim Müdürü'yle bir ilgisi yoktur. O gün araçta o hareket kime yapılırsa yapılsın aynı şeyi yapardık. Biz polisiz, kanunlar neyi emrederse onu uygularız. Kimseyi ayırmayız. Polisin hiç kimseyi keyfi bekletmeye ne bir hakkı ne de yetkisi vardır. Müfettiş atadık. En ince noktasına kadar konunun takipçisi olacağım" dedi.

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan

NE OLMUŞTU?

Durdurduğu çakar lambalı araçta bulunan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü ile tartışan ve açığa alınan baş polis memuru N.Ç. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. "Polise karşı gelerek kimlik vermeyen, aracını aratmayan, beni görevim başında tehdit eden araçtaki 2 şahıstan ve bu 2 şahıs hakkında işlem yaptırmayan İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı M.Ç.'den davacıyım" diyen N.Ç., 2 Mart'ta verdiği dilekçesinde özetle şunları söylemişti:

"28 Şubat 2018 tarihinde saat 20.20 civarında Avrasya Tüneli Avrupa girişi Yenikapı uygulama noktasında emniyet şeridini ihlal ederek hızlı bir şekilde çakarlarını yakarak gelen 34 M.. plakalı siyah renkli, ...marka, camları siyah film kaplı olması nedeniyle içerdeki şahıs veya şahısları göremediğim şüpheli aracı durdurarak kimlik kontrolü yapmak istedim. Sürücü ehliyetini vermesine rağmen arkada oturan 2 şahıs 'İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü' olduğunu iddia ederek kimlik vermediği gibi 'Sen milli eğitim müdürünün görevini biliyor musun? Seninle görüşürüz' diyerek cep telefonundan birilerini aradı. Arkada oturan diğer şahıs da 'Adını soyadını ver' diyerek kimlik vermedikleri gibi üst araması ve araç kontrolünü de yaptırmadı.

"SEN KİMSİN İŞLEM YAPIYORSUN" DEDİLER

Aracın plakasını Emniyet Müdürlüğü'nün tabletinde sorguladığımda ise aracın ...VIP Hizmetler Taşımacılık Turizm Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. adına 179...vergi numarasıyla kayıtlı olduğu, araç hakkında korunan araç olduğuna dair şerh olmadığını gördüm. Araç ve şahıslar olay yerindeyken asayiş şube müdürlüğüyle yaptığım telefon konuşmasında ilgili şahıslar hakkında herhangi bir işlem yapmamam istendi. Ben de 'Kanun ve yönetmelikler ne emrediyorsa onu yapacağım' dedim. Daha sonra uygulama noktasına İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı M.Ç. ve Fatih İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı B.B. gelerek bana 'Sen kimsin bu araca işlem yapıyorsun? Hadi git burdan' diyerek beni görev yerimden kovarak görevimi yapmamı engelledi. Ben de kendisine 'Emri yazılı verin uygulayayım' dedim. 34 M...plakalı araç kontrol yapılmadan bırakıldı, araç olay yerinden ayrılıp Avrasya Tüneli'ne girdi. Bunun üzerine olayla ilgili tutanak tuttum.

"BAKANIN TALİMATINI YERİNE GETİRDİM"

Ülkemizin içinde bulunduğu bu zor günlerde sayın İçişleri Bakanı'nın görsel ve yazılı medya kanalları üzerinden talimat vererek, 'Polis araçlarının dışındaki çakarlı araçlara gereken cezai işlemleri yapın' emriyle birlikte kanun maddeleri kapsamında görev yaptım. Polise karşı gelerek kimlik vermeyen, aracını aratmayan, beni görevim başında tehdit eden araçtaki iki şahıstan ve bu iki şahıs hakkında işlem yaptırmayan, İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı M.Ç. hakkında kolluk kuvvetinin görevini engeleme, görevli olduğum noktadan yazılı emir olmadan beni kovması, diğer polis memurları karşısında küçük düşürülmemden dolayı davacı ve şikâyetçiyim."

EMNİYET: CEZAYI MAKUL SÜREDE KESMEDİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde konuyla ilgili yapılan açıklamada, aracın usulsüz çakar kullanmaktan durdurulduğunu doğrulanırken şöyle denilmişti: "Aracın makul sürede gerekli cezai işlemin uygulanıp 7 gün içerisinde çakarlarını söktürmesi tebliğ edilerek gönderilmesi gerekirken, işlem yapılmadan 50 dakika bekletildiği, ilgili başpolis memuruna telsiz ve telefon vasıtasıyla ulaşılamaması üzerine sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısının kontrol noktasına gelerek durdurulan araca cezai işlemi uygulatıp gerekli tebligatı yaptırdıktan sonra uygulama noktasından gönderdiği belirlenmiştir."

Emniyet Müdürlüğü ayrıca polis memurunun aracı uzun süre bekleterek İstanbul Milli Eğitim Müdürü'ne kötü muamelede bulunduğu ve personel yoklamasında eksik çıkan memurları amirlerine bildirmediği gerekçesiyle görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.

SOSYAL MEDYADA POLİSE DESTEK YAĞDI

Öte yandan N.Ç.'nin görevine iadesi ve İl Milli Eğitim Müdürü'nün görevden alınması için change.org'da imza kampanyası başlatıldı. Kampanya kısa sürede çığ gibi büyüdü.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Mustafa Çalışkan Avrasya 3.Sayfa Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır?
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500

Yorumlar (417)

ramazan:

emniyet müdürü mustafa çalışkana sesleniyorum ptt, nüfus daireleri, bankalar . . . . . . vs. da bizi çok bekletiyor(1 saati geçtiği zamanlar oluyor). onları nasıl açığa aldırabiliriz deneyiminizi bizimle de paylaşabilirmisiniz ?

157
1
yanıtYanıtla
vatandaş:

bu yorumun altına imza atılır.

yanıt5
yanıt0
TÜRKOĞLU:

HELAL KARDEŞİM . . . . . ADAMSIN. . . .

yanıt2
yanıt0
son savasci:

dogrusu bu meslekten men edilmeli kendileirini ALLAH saniyorlar

29
57
yanıtYanıtla
Zaza:

Bi sorun emniyet müdürüne vatandaş bekleyince niye polis açığa alınmıyor personel sayımı o güne mi denk geldi adam ehliyetini vermemiş tartışmış tabi bekleticek emniyet müdürüne sorun milli eğitim müdürü onun personeline görevini yaptırmamış milli eğitim müdürüne herhangi bir işlem yaptırmış mı polisi kukla olarak görmeyin artık o polis pkk lı bir öğretmen olsaydı şimdi yüzlerce basın açıklaması yapılmıştı yüzlerce protesto güldürmeyin bizi mahkeme-i kübra da şikayetimzi yapacaz sn içişleri bakanımızın bu konuyu çözmesini ümit ediyorum

73
0
yanıtYanıtla
nehir bababotu:

teşkilatı bilen bilir hiç inandırıcı bir durum değil polisin hatası varsa evet işlem uygulansın ama olay medyaya intikal ettikten sonra kılıfını uydurmuşlar gibi geldi . . . . sen benim kim oldugumu biliyor musun da bana ceza yazacaksın la başlayan cümleler kurulmamış mı yani ? kimsiniz lan siz bi bitemediniz virüs gibisiniz

71
0
yanıtYanıtla
Emekli:

Her görevi geciktiren in cezası açığa alınmak mı. Açığa alınmanin ne kadar ağır bir yaptırım olduğunu biliyormusun sayın müdürüm. Sen hiç açığa alındın mı.

70
0
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

açığa alanı açığa alsalar bir daha tekerrür etmez inanın, ama nerdeeee

69
0
yanıtYanıtla
oğuzhan doğan:

Milli eğitim müdürünün sivil aracına çakar lamba takma yetkisi varmı sayın müdürüm

69
0
yanıtYanıtla
Haci kara:

Olacagi bu zaten memuru aciga al ver cezayı haklimi haksizmi sorma sen kahraman ol terfi al

68
0
yanıtYanıtla
Tüm 417 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title