Haberler

İstanbul Eğitim Enstitüsü 1970 Mezunları Tarsus'ta Buluştu

İstanbul Eğitim Enstitüsü 1970 Mezunları, Mersin'in Tarsus İçesinde Buluştu.

İstanbul Eğitim Enstitüsü 1970 mezunları, Mersin'in Tarsus içesinde buluştu.

İstanbul Eğitim Enstitüsü'nden 1970 yılında mezun olan ve Türkiye'nin değişik il ve ilçelerinde yaşayan bürokrat, akademisyen, spor bilimcisi yaklaşık 40 kişilik grup, Tarsus'un tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Tarsus Belediyesi Turizm Görevlisi Nadir Durgun'un rehberliğinde ilk olarak Nusrat Mayın Gemisi'ni gezen grup, daha sonra Roma Yolu, Saint Paul Kuyusu, Tarsus Kilisesi ve Tarsus Şelalesi'ni gezdi.

Grup adına bir konuşma yapan Deniz Kıdemli Albay Şerafettin Sezgin, Tarsus'a hayran kaldıklarını belirterek, bu tarihi değerlerin daha iyi tanıtılması gerektiğini söyledi. Sezgin, "Tarsus'un altı tarihi bir şehir. Burada tarihin üzerine bir şehir kurulmuş. Tarsus'u görmekten, gezemekten ve tanımaktan dolayı gerçekten çok mutluyuz. Tarsus'u çok değişik ve farklı bulduk. Bu kadar tarih kokan bir kentin tanıtımının yetersiz ve eksik yapılmasının bir talihsizlik olduğunu düşünüyoruz. Türkiye'nin birçok ilini ve ilçesini gezdik, ama bu kadar farklı bir kent bulamadık, göremedik. Tarsus'tan çok etkilendik. Bu eşsiz tarihi kent, mutlaka ön plana çıkarılmalıdır" dedi.

Mezun olduktan sonra, 37 yıldır aynı sınıfta eğitim gördükleri arkadaşlarıyla sürekli bir araya geldiklerini ifade eden Sezgin, "Hepimiz Türkiye'nin değişik bölgelerinde ikamet ediyoruz. Arada bir değişik bir kentte arkadaşlarla buluşup, o günleri yad ediyoruz. Dostluğumuz ölene kadar devam edecek" diye konuştu.

(EY-MT-MT-Y)

01.09.2007 13:38 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title