Haberler

Irak'taki Dini Liderler, Eyalet Seçimlerine Dikkat Çekti

Irak'taki İnanç Önderleri, Önümüzdeki Aylarda Eyaletlerde Yapılması Planlanan Yerel Seçimlerin Sağlıklı Geçmesi İçin Hükümeti Daha Dikkatli Olmaya Davet Etti.

Irak'taki inanç önderleri, önümüzdeki aylarda eyaletlerde yapılması planlanan yerel seçimlerin sağlıklı geçmesi için hükümeti daha dikkatli olmaya davet etti.

Ülkenin güneyindeki kutsal şehirlerden Necef'e ziyaret gerçekleştiren bir grup parlamenter, Şii lider Ayetullah Ali El Sistani, Muhammed Said El Hekim, Muhammed İshak El Feyaz ve Beşir El Necefi gibi dini otoritelerle görüştü. Necef'e giden heyet arasında yer alan Irak Meclis Başkanlığı yetkilisi Halid El Atiye, Necef kentindeki dini ulemaların, yaklaşan yerel seçimlerde sağlıklı bir katılım sergilenmesini istediklerini belirtti. Dini liderlerin, hükümetten ve Iraklı taraflardan kanunların uygulanmasının desteklenmesini istediğini anlatan El Atiye, halkın güvenliği, istikrarı ve barışı için siyasi partilerden Maliki hükümetinin desteklenmesini istediğini de kaydetti. El Sistani, Hekim, El Feyaz ve El Necefi gibi dini mercilerin, bütün grupların katıldığı özgür bir seçim istediklerini belirten Iraklı parlamenter, kendilerinin de bu yönde beklentilerinin olduğunu savundu.

Gelecek ay yapılması öngörülen yerel seçimlerin, eyaletlerde başta azınlıktaki Sünni Araplar olmak üzere daha fazla Iraklıyı siyasi sürece dahil ederek, etnik şiddetin ve isyanların azalmasını sağlayacağı ümit ediliyor. Çatışan taraflar arasında uzlaşma sağlanması açısından hayati önem taşıyan seçimlerin, son dönemlerde yükselen şiddet dalgası nedeniyle nasıl yapılacağı merak ediliyor.

(SK-OYK-OYK-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title