Haberler

Independent: İran İŞİD'e Karşı Operasyon Düzenlemek İstiyor

Güncelleme:

İngiliz Independent gazetesi, İran'ın IŞİD'e karşı Suriye'de operasyonlar düzenlemek istediğini yazdı.

Independent gazetesi İran'ın IŞİD karşıtı koalisyona katılmayı düşündüğünü ifade ederek, İranlı diplomatların Sünni ülkelerde lobi faaliyetleri yürüterek, Irak'ta IŞİD'e karşı verdikleri mücadeleyi Suriye'ye taşıyabilmek için çalıştıklarını belirtti ve İran'ın Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşı Suriye'de operasyonlar düzenlemek istediğini yazdı.

Bin yıllık bir devlet geleneğinden gelen ve Devrim Muhafızları Ordusu ve efsane komutanları ile nam salan İran'ın bu savaşta kilit rol oynacağı lobilerde şimdiden konuşulmaya başlandı.

"İRAN IŞİD'İ YENİLGİYE UĞRATABİLİR"

Haberde İranlı bir diplomatın, İran'ın IŞİD'i yenilgiye uğratabileceği görüşlerine yer verdi. Gazete, diplomatın, Irak ve Suriye arasında bir sınır kalmadığı, IŞİD'in merkezinin de Suriye'de olduğu için operasyonların Irak'la sınırlı tutulmasının yapay olduğunu şeklindeki düşüncelerini aktardı.

"RESMİLEŞTİRMEK İSTİYOR"

İran destekli Şii milislerin hali hazırda Irak'ta IŞİD'e karşı savaştığı ve ABD'nin hava operasyonlarının da dolaylı olarak Şii milisleri desteklediği belirtilen haberde, İran'ın bu ilişkiyi artık daha resmi bir platforma oturtmak istediği ifade edildi.

"YENİ BAĞLAR PEŞİNDE"

Gazete ayrıca, Batılı ülkelerle sağladığı nükleer güç anlaşmasıyla birlikte İran'ın diplomasi atağına kalktığını, İran'ın dış politikasında ciddi bir dönüşüm gerçekleştirerek, bölgedeki Sünni ülkelerle yeniden bağlar kurmaya çalıştığı belirtti.

"CİDDİ DİYALOG ZAMANI"

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Zarif'in Moskova ziyareti sırasında İran'ın IŞİD karşıtı koalisyona katılmasının da gündeme geldiği ifade edilen haberde, Zarif'in daha sonra Lübnan, Kuveyt ve Katar'ı da ziyaret ettiği ve bu ziyaretin ardından Katar Dışişleri Bakanı Halit Atiye'nin İran'la ciddi bir diyaloğun başlaması gerektiğini ifade ettiği belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Suriye Irak Işid İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500

Yorumlar (125)

06:

Işid cami yıkıyor dediği camiler şia Camisi. İçinde Peygamberimizin sav. İsmi yok. Yazılmıyor.

8
57
yanıtYanıtla
gafari:

kurdler bitirmese kimse bitiremez herkes kactı kurdler savaştı.

14
30
yanıtYanıtla
Miroğlu:

İran tamamen kolpa.Derdi şii sünni kavgası.Yoksa insanlıktan bihaber cüppeli şeytanlar.

7
27
yanıtYanıtla
Melo:

Iran sia devrimini bize yutturdu islam devrimi diye yıllarca siayi yaymaya calisti her zaman siayi islamdan onde tuttu her zaman sia devrimini korumaya çalıştı bunun için katil esasa destek oldu yanına hizbullah da aldi

6
27
yanıtYanıtla
Tc:

Iran istese pkkyıda aynı anda bitirir

14
17
yanıtYanıtla
kurdo:

işidi yenecek tek güç kürtler

16
15
yanıtYanıtla
Dadas:

Size bu iz guveni verdiya tayip nimetten sayiyorsunuz kendinizi kandirilmis kurt milleti

yanıt2
yanıt2
kaan çakan:

türkiye peşmergeye yol vermeseydi donunuzu toplayamadan kaçardınız recep tayyib erdoğana teşekkür edin nankörler yüzseksenbin kobaniliyi misafir etti bu hükümet

yanıt1
yanıt1
nevşehirli:

pislik iran ışid duman eder sizi

14
15
yanıtYanıtla
PERSIAN:

GÖRÜRÜZ LONG LIVE IRAN

yanıt1
yanıt1
Tüm 125 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title