Haberler

"İÇİMİZDEN BİRİ" Paneli Düzenlendi

Güncelleme:

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen "İçimizden Biri" isimli panelde engelleri birer birer yenerek başarıya ulaşan engelli bireylerin başarı hikâyeleri paylaşıldı.

İstanbul Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü olan ve Hekimlik görevinin yanında özel gereksinimli çocuklara yönelik toplum temelli çalışmaları ile de bilinen Prof. Dr. Resa Aydın'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde spor ve sanat alanında önemli başarılara imza atmış genç bireyler başarılarını ve yaşadıklarını anlattılar.

Sefa Telli içimizden biri. 23 yasında geçirdiği travma sonrası derece derece ilerleyen görme engeline sahip oldu. Şu andaki görme gücü %10. Görme engeli ortaya çıkınca sadece profesyonel futbolu değil futbolculardan oluşan sosyal çevresini de kaybetti. Ancak görme engeli Sefa' yı spordan koparamadı. Sefa bu kez de atletizme başladı ve ilk aylarda katıldığı ulusal yarışmada derece alarak milli takıma seçildi. Katıldığı ilk uluslararası yarışmada 22 ülke içinde 2. olarak gümüş madalya aldı. 2011-2012-2016 yıllarında Türkiye rekorunu kırdı. Spordaki bu başarısını 28 yaşında üniversite eğitimi ile taçlandırmak istedi. Diğerleri ile eşit şekilde girdiği sınavda gösterdiği üstün performansla Gedik Eğitim Vakfından %100 burs almaya hak kazandı. Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi 1. sınıf öğrencisi olan Sefa Telli 6 yıldır özel bir firmada çalışıyor.

Enes Yıldız içimizden biri. Doğuştan sahip olduğu işitme engeli 2 yaşında fark edilmiş ve hemen özel eğitime başlanmış. İşitme cihazı ile gelen sesleri dudak okuma ile birleştirerek kavrıyor. Harmandere Anadolu Meslek Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Bahri Sayın' ın yönlendirmesi ile 8 yaşında Judoya başlamış. 1996 yılında doğan Enes Yıldız 19 yaşında milli sporcu oldu. Bir yıl sonra da 2016 yılında İşitme Engelliler Dünya Judo Şampiyonasında 66 kiloda 2. olarak Türkiye'ye gümüş madalya kazandırdı. Şampiyonanın hemen arkasından girdiği Spor Yöneticiliği Bölümü sınavını kazanan Enes böylece en büyük hayallerinden birini gerçekleştirmiş oldu.
Yasemin Arınel, Dila Arınel'in annesi. Yasemin hanım diğer bütün kimliklerinin önünde tutuyor anneliğini. Down sendromlu bir çocuğa sahip olduktan sonra kızının yanı sıra diğer çocukların eğitimine kendisini adadığını ve bu süreçte yaşadıklarını dile getirdi. Dila Arınel'in titizlikle hazırladığı konuşma metnini büyük bir özenle okuması katılımcılarda şaşkınlık yarattı. Down sendromlu genç bir kızın sahnede, mikrofon önünde konuşma metnini okuması çok alışılmış bir durum değildi. Katılımcılar Dila'nın yüzme sporundaki başarıları, aldığı madalyaları, "Bremen Mızıkacıları Perküsyon Grubu" nun bir sanatçısı olarak 200' ün üzerinde konser verdiğini duydukça alkışlarla konuşmaya eşlik ettiler.

Rabia Aytek otizmli, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Müziği bölümünde misafir öğrenci düzeyinde eğitim alıyor. 23 tane müzik aleti çalabiliyor ve su berraklığındaki sesi şarkıları kusursuzca seslendiriyor. Başarısını "çok çalışmak ve yılmamak" sloganı ile açıklıyor. En büyük hayali konservatuar öğrencisi olmak.

Panel'de anlatılanlar sonucunda engelli bireylerin toplum içerisinde diğerleri ile eşit şekilde öğrenimlerini sürdürmesinin ve eşit imkânlar verilmesi durumunda akranları gibi önemli başarılara imza atabileceklerini gösterdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Üniversitesi Türkiye Aydın Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title