Haberler

Huzurevinde Kalan Yaşlılar Popstar Harunla Coştu

Aydın'da Devam Eden Yaşlılar Haftası Etkinlikleri Kapsamında Aydın Huzurevi'nde Kalan Yaşlılar İçin Eğlence Programı Düzenlendi. Kendileri İçin Düzenlen Programda Popstar Harun'un Söylediği Şarkılarla Coşan Yaşlılar, Doyasıya Eğlendi.

Aydın'da devam eden Yaşlılar Haftası etkinlikleri kapsamında Aydın Huzurevi'nde kalan yaşlılar için eğlence programı düzenlendi. Kendileri için düzenlen programda Popstar Harun'un söylediği şarkılarla coşan yaşlılar, doyasıya eğlendi. Aydın Huzurevi Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Aydın Valisi Mustafa Malay, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilal Çenet, Aydın Huzurevi Müdürü Emin Dinçer ile huzurevinde kalan yaşlılar katıldı.

Açılışta konuşan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilal Çenet, her yıl 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılar Haftası'nın Aydın'da çeşitli etkinliklerle kutlanmakta olduğunu söyledi. Kutlamalar sırasında Vali Malay'ın kendilerini hiç yalnız bırakmadığını hatırlatan Çenet, "Biz de bundan büyük mutluluk duyuyoruz. Yaşlılık asla hayatın bittiği anlamına gelmiyor. Tam aksine yaşlılık hayatın en güzel ve verimli yılları olabiliyor. Bu yüzden toplum olarak yaşlılarımıza sahip çıkmak zorundayız. Gençlerimize yaşlıları saymayı, sevmeyi ve hatırlamayı öğretmeliyiz. Özellikle lise ve üniversite öğrencilerimiz gelip, yaşlılarımızı ziyaret etsinler. Onların hayır dualarını alsınlar, deneyim ve tecrübelerinden dersler çıkarsınlar" dedi.

Yaşlıların toplumun baş tacı olduğunu ve yaşlılarla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Malay, hayatın bazı gerçekleri olduğunu ve yaşlılığın da bu gerçeklerden bir tanesi olduğa dikkat çekti. Yaşlılığının her kese nasip olmadığına işaret eden Malay, "Yaşlılıkta Allah'ın bir nimetidir. Bazı insanlar çocuk ve gençken ölüyorlar, yaşlılığı yaşayamıyorlar. Hayat geçicidir. Önemli olan sağlık ve hayatta başkalarına faydalı olabilmektir. Sizler bu yaşınıza kadar vatanınıza ve milletinize hizmet ettiniz. Şimdi dinlenmek ve istirahat etmek sizin en doğal hakkınız. Ben babamı çok küçük yaşta kaybettim.Onun için gittiğim her köyde ve her mecliste yaşlılarla birlikte olmaya çalışıyorum ve çok mutlu oluyorum. Yaşılar bulundukları ortama neşe ve huzur getiriyorlar. Nerede yaşlı varsa orada huzur vardır. Allah yaşlılarımızı başımızdan eksik etmesin" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından huzurevi'nde kalan yaşılar kendileri için düzenlenen eğlenceye pasta keserek başladı. Programa davet edilen özel bir televizyon kanalında düzenlenen Popstar isimli yarışmada birinci olan Çineli Harun Manavak'ın söylediği şarkılarla coşan yaşlılar, doyasıya eğlendi.

(MB-İK) 20.03.2008 16:35 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title