Haberler

Hüseyin Avnili Öğrenciler, İstanbul'u Gezdi

Kastamonu'nun İnebolu ilçesi Hüseyin Avni İlköğretim Okulu öğrencileri, öğretmenlerinin nezaretinde İstanbul'u gezdiler.

Kastamonu'nun İnebolu ilçesi Hüseyin Avni İlköğretim Okulu öğrencileri, öğretmenlerinin nezaretinde İstanbul'u gezdiler.

Robert Koleji Mezunlar Derneği bünyesinde çalışan Robert Kolejliler Komitesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen " Türkiye'nin 7 Rengi" Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında İstanbul'da ağırlanan Hüseyin Avni İlköğretim Okulu öğrencileri, İstanbul'un tarihi ve kültürel mekanlarını gezerek bilgi sahibi oldular. Türkiye'nin 7 bölgesinden seçilen 7'şer kişilik öğrenciler bir hafta boyunca Robert Koleji'nin misafiri oldu. Geziye, İnebolu Hüseyin Avni İlköğretim Okulu öğrencileri katıldı. Öğrencilere, sınıf öğretmeni Haydar İkizoğlu refakat etti. Projeye Mersin, Aydın, Erzincan, Gaziantep, Eskişehir, Edirne ve Kastamonu illeri davet edildi. Öğrenciler, İstanbul'da terminalde projeden sorumlu üniversite öğrencileri tarafından karşılanarak Robert Koleji Kampusuna yerleştirildi. Her renk grubu sorumlusu eşliğinde gerçekleştirilen etkinliklerde, eğlendirici çeşitli oyunlar, bilim aktivitesi ile ilgili çeşitli deneyler, perküsyon (müzik oluşturma) aktivitesi, DI adlı etkinlik (sorun oluşturup çözüme ulaşma oyunu), kendi yazdıkları senaryolara ait film çekme ve filmde oynama, akşamları film izleme, tarihi ve kültürel geziler (Koç Müzesi-Arkeoloji Müzesi-Topkapı Sarayı-Ayasofya-Miniatürk), Bilgi Üniversitesi'ni gezen öğrenciler burada drama çalışması yaptı. Üniversitenin müzesi, müzede elektrikle ilgili oyunlar oynadılar, tiyatro etkinliği, sportif turnuvalar, müzik dinletisi ve rehberlik çalışmalarına da ayrıca yer verildi. Programın son gününde yapılan faaliyetlere ilişkin sunum gösterisinden sonra öğretmen ve öğrenciler için boğazda tekne gezisi düzenlendi. Gezinin son gününde öğrenciler, ünlü oyuncu ve 2002 yılı Türkiye ve dünya güzeli Azra Akın'la bir araya geldiler. Öğrenciler, sertifikalarını Azra Akın'ın elinden aldı.

Sorumlu öğretmen olarak geziye katılan Haydar İkizoğlu, öğrencilerinin çok şanslı olduklarını, her yönüyle mükemmel bir kültür gezisi olduğunu, projeden sorumlu olan üniversiteli öğrencilerin gelen misafirlerin her şeyi ile ilgilendiklerini ve en iyi şekilde ağırlandıklarını belirterek, düzenlenen etkinliklerin ve gezinin öğrencilerin hayatlarında yeni ufuklar açacağını, kendilerine bu imkanı sağlayan Robert Koleji Mezunlar Derneği yetkililerine ve okul müdürleri Necmi Mankaloğlu'na öğrencileri adına teşekkür ettiğini söyledi. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kastamonu İstanbul Türkiye İnebolu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title