Haberler

Hükümet, Yıl Sonuna Kadar 301. Maddeyi Meclis Gündemine Getirecek

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, TCK'nın 301. Maddesinde Yeni Bir Revizyon Yapmayı Düşündüklerini Belirterek, Değişiklik Teklifinin Bu Yıl Bitmeden Meclis Gündemine Gelebileceğini Açıkladı. 301. Maddeyi Kaldırmayı Düşünmediklerini İfade Eden Şahin, Buna Benzer Maddelerin AB Ülkelerinin Çoğunda Olduğunu Söyledi.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, TCK'nın 301. maddesinde yeni bir revizyon yapmayı düşündüklerini belirterek, değişiklik teklifinin bu yıl bitmeden Meclis gündemine gelebileceğini açıkladı. 301. maddeyi kaldırmayı düşünmediklerini ifade eden Şahin, buna benzer maddelerin AB ülkelerinin çoğunda olduğunu söyledi.

AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Şahin, TCK'nın 301. maddesinde değişiklik yapmayı düşündüklerini açıkladı. Hükümet olarak bu konuda çok ayrıntılı araştırma yaptıklarını, bu çerçevede bir çok kişi ve kurumun önerilerini aldıklarını ifade eden Şahin, 301. maddeyle ilgili düzenlemeyi Bakanlar Kurulu'nda ele aldıktan sonra Meclis gündemine getireceklerini bildirdi. Konunun kamuoyunda fazla gündem oluşturmamasını isteyen Şahin, "Yeni bir maddedir. Uygulamada ortaya

çıkan birtakım rahatsızlıklar şimdi yavaş yavaş ortadan kalkmaktadır. Hakimlerimiz ve savcılarımız, önlerine gelen davalara, artık Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları çerçevesinde bakmaktadırlar. Ancak biz buna rağmen maddede yeni bir revizyon yapmayı düşünüyoruz" değerlendirmesini yaptı. Maddenin kaldırılmasını düşünmediklerini dile getiren Şahin, buna benzer maddelerin AB ülkelerinin bir çoğunda olduğunu kaydetti. Şahin, "Hatta bizim 301. maddeye benzer düzenlemeler de var. Bunlarla ilgili de

arkadaşlarımız incelemelerini yaptılar. Hatta dün bana, bu konuyla ilgili yeni bir inceleme dosyası geldi. Avrupa'da bu konuyla ilgili nasıl bir yaklaşım varsa, bu yaklaşımın ortalamasını yakalamaya çalışıyoruz" dedi.

Bakan Şahin, bu yıl bitmeden konunun Meclis gündemine gelebileceğini vurguladı.

Gazetecilerin DTP Genel Başkanı'nın, askerlik yapmamak için çürük raporu aldığına ilişkin haberleri hatırlatması üzerine ise Şahin, bunu devletin ilgili kurumlarının takip edeceğini söyledi. Şahin, "Bu konularla ilgili yasalarımız, yönetmeliklerimiz, bu tür olayları hangi sonuçlara bağlamışlarsa, onları hep birlikte yaşar ve görürüz" diye konuştu. Şahin, bir gazetecinin '8 askerin teslim edilmesinden sonra yapılan 'Bakan sevindi mi?' yorumlarına ne diyeceksiniz?' sorusuna karşılık da, "Hepsine saygı

duyuyorum. Lehte ve aleyhte fikir beyan eden herkese saygı duyuyorum. Türkiye açık toplum, herkes fikrini beyan edecek" şeklinde yanıt verdi.

Şahin, bu konuda Başbakan'dan tepki almadığını da sözlerine ekledi.

(DA-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title