Haberler

Hollanda Başbakan Yardımcısı Asscher Irak'ta

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Hollanda Başbakan Yardımcısı Lodwijik Asscher ve Savunma Bakanı Jeanine Hennis ile Bağdat'taki ofisinde bir araya geldi.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Hollanda Başbakan Yardımcısı Lodwijik Asscher ve Savunma Bakanı Jeanine Hennis ile Bağdat'taki ofisinde bir araya geldi.

Başbakanlık basın ofisinin açıklamasına göre, İbadi Hollandalı heyetle ikili ilişkilerin güçlendirilmesi, terör örgütü DAEŞ ile mücadele ve bölgesel gelişmeleri ele aldı.

İbadi'yi Ramadi'deki zaferden dolayı tebrik ederek, ülkesinin Iraklı güçlere eğitim ve silah desteğinin devam edeceğini aktaran Asscher, İbadi'nin başkanlığındaki hükümetin reform adımlarından övgüyle bahsetti.

Asscher, ülkesinin Irak'a tarım ve su yönetimi konularında yardım etmeye hazır olduğunu ifade etti.

Bu arada Hollanda Savunma Bakanı Hennis de Iraklı mevkidaşı Halid el-Ubeydi ile bir araya gelerek, ülkesinin Irak'a terörle mücadelesinde hava lojistik desteğinin devam edeceğini ve sığınmacıların evlerine geri dönmesi için yardım sunmaya hazır olduklarını söyledi.

Daha sonra özel uçakla Erbil'e geçen Asscher ve Hennis, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) İçişleri Bakanı Kerim Sincari, Başkanlık Divanı Başkanı Fuat Hüseyin ve Dış İlişkiler Sorumlusu Felah Mustada tarafından karşılandı.

Hollanda heyetinin yarın IKBY Başkanı Mesut Barzani ile görüşmesi bekleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Hollanda Ramadi Bağdat Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title