Haberler

'Haydi Kızlar Okula' Kampanyasına Hutbeli Destek

Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden'in Eşi Yeşim Erden Başkanlığında Oluşturulan 'Haydi Kızlar Okula Kampanyası'nda Çocuklarını Okula Göndermeyen Velilere Hutbeli Çağrıda Bulunulacak. İlçelere Bağlı Köylerde Nişanlı, Hatta Bebek Sahibi Olan Öğrenciler Bulunduğunu Hatırlatan Yeşim Erden, 'Okula Gitmeyen Sadece Kızlar Değil. Kız- Erkek Demeden Hepsini Eğitime Kazandırmayı Amaçlıyoruz' Dedi.

KARS Valisi Mehmet Ufuk Erden'in eşi Yeşim Erden başkanlığında oluşturulan 'Haydi Kızlar Okula Kampanyası'nda çocuklarını okula göndermeyen velilere hutbeli çağrıda bulunulacak. İlçelere bağlı köylerde nişanlı, hatta bebek sahibi olan öğrenciler bulunduğunu hatırlatan Yeşim Erden, ''Okula gitmeyen sadece kızlar değil. Kız- erkek demeden hepsini eğitime kazandırmayı amaçlıyoruz'' dedi.

Okula devam etmeyen öğrencilerin eğitime kazandırılması amacıyla başlatılan 'Haydi Kızlar Okula' kampanyasıyla ilgili Susuz İlçesi'ndeki Öğretmenevi'nde toplantı yapıldı. Toplantıya Vali Mehmet Ufuk Erden'in eşi Yeşim Erden, Susuz Kaymakamı Akın Ağca'nın eşi Nazife Ağca, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ataman Güngör, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hüseyin Özeroğlu, İlçe Müftüsü Ekrem Hilmi Kalafat ile okul müdürleri ve ikna grubunda çalışan öğretmenler katıldı. Kampanya çalışmalarını değerlendiren im Erden, il genelinde 1308'i kız, 1017'si de erkek olmak üzere toplam 2 bin 325 öğrencinin okula devam etmediğini söyledi. Köylerde okula devam etmeyen bazı öğrencilerin nişanlı olduklarını, bazılarının evlenip bebek sahibi olduğunu anlatan Yeşim Erden, şöyle konuştu:

''Okula gitmeyen sadece kızlar değil. Kız- erkek demeden hepsini eğitime kazandırmayı amaçlıyoruz. Okula devam edenlere her türlü yardım yapılıyor. Gittiğimiz köylerde fevk^alede iyi sonuçlar aldık. İlçelerde kaymakam eşleri öncülüğünde çalışma ve toplantılar yapılıyor. Sonucu beraber değerlendirmeye alacağız. Köylerde karşılaştığımız en önemli olgu, çocukların okula gitmek istememeleri. Birkaç öğrenciyi ikna ettikten sonra diğerleri de etkilenerek gelmeyi kabul ediyor. Çok fazla sorun olmuyor. İlköğretimden sonra 'nasıl olsa okumayacağız' düşüncesi söz konusu. Ama konuşuluduğunda ikna oluyorlar. Özellikle kızlar birbirlerini olumsuz yönde etkiliyor. Onların bu düşüncelerini 'yatılı okullarda okuma şansınız var' diyerek ikna etmeye çalışıyoruz. Merkez köylerde evli veya nişanlı olan yok ama ilçelerdeki ikna ekiplerimiz bunun gibi örneklerle karşılaşıyor. Nişanlı olanlar var, bebek sahibi olanlar var.''

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ataman Güngör, köylerdeki imamların kız çocukların okula gitmelerini sağlamak için camilerde verilecek hutbenin çok etkili olacağını söyledi. Susuz Müftüsü Ekrem Hilmi Kalafat, ''Kaymakamın talimatıyla 16 Şubat Cuma günü camilerde vaaz verdik. İlçe Milli Eğitim Müdürü ile görüşüp devam etmeyen öğrencilerin yoğun olduğu köylerde hutbe okutturalım'' dedi. Bunun üzerine 'Haydi Kızlar Okula' kampanyasını yürüten heyet, 1 hafta içinde çocuklarını okula göndermeyen veliler için tüm köylerdeki camilerde hutbe verilmesini kararlaştırdı.

Mukadder YARDIMCIEL/KARS, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title