Haberler

Hakkari'nin Yeni Belediye Başkanı Seçildi

Hakkari Belediye Başkanlığı Görevinden İstifa Eden Metin Tekçe'nin Yerine Belediye Meclisi Üyesi Kazım Kurt Seçildi.

Hakkari Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Metin Tekçe'nin yerine Belediye Meclisi Üyesi Kazım Kurt seçildi.

Belediye İş Merkezi'ndeki Demokratik Toplum Partisi'nde (DTP) yapılan toplantıda yeni Belediye Başkanı Kazım Kurt basına tanıtıldı. Basın toplantısına; DTP Eş Başkan Yardımcısı Bayram Altun, Yüksekova Belediye Başkanı Salih Yıldız, DTP Yerel Yönetimler Komisyonu Üyesi Hüseyin Yılmaz, DTP Hakkari İl Başkanı Hasan Güzel ve Belediye Meclisi kararıyla seçilen yeni Belediye Başkanı Kazım Kurt ile çok sayıda partili katıldı.

Toplantıda açıklama yapan DTP Eş Başkan Yardımcısı Bayram Altun, partilerinin yerel yönetimler alanında stratejik yaklaşım gösterdiğini belirtti. Yerel yönetimleri merkezi iktidara giden bir basamak olarak görmediklerini anlatan Altun, merkezi iktidardan kaynaklanan ekonomik, siyasal birçok engelle karşı karşıya bulunduklarını söyledi. Altun, "Yoğun bir baskı altında olmamıza rağmen yerel yönetimlerimiz büyük bir özveri ve çabayla, mevcut kıt imkanlarla 40-50 yıldır yapılmayan hizmetleri yapmaya

çalışmaktadır. Biz kesinlikle bu hizmetleri yeterli görmüyoruz. Belediye Başkanı Metin Tekçe, belediye hizmetlerini iyi yerine getirmediği için istifa etmiştir. Biz bir görev değişikliğine gitmişsek bu halkımıza daha güçlü hizmet vermek anlamındadır. Belediye Başkanı Metin Tekçe'nin istifasından sonra bugün Belediye Meclisi'nin yaptığı seçim sonucunda Kazım Kurt arkadaşımız grubumuzun oy birliği ile başkanlığa seçilmiştir. Hakkari halkına hayırlı olsun" dedi.

Belediye başkanlığı görevine getirilen Kazım Kurt ise çok zor bir süreçten geçtiğinin farkında olduğunu belirtti. Böyle bir süreçte ve belediyenin içinde bulunduğu zor koşullarda belediye başkanlığı görevininin tek kişiyle yürütülemeyeceğinin bilincinde olduğunu ifade eden Kurt, "Bu görevi layıkıyla yerine getirebilmek için tüm gücümle çalışacağıma söz veriyorum. Ancak örgüt gücü ve halk gücünün arkasında bulunmayan bir başkanın çok fazla başarılı olamayacağı da açıktır. Bu nedenle tüm arkadaşlarım,

halkım ve belediye personelinin duyarlı davranarak bana gerekli desteği sunmalarını bekliyorum. Bugün itibarıyla gerek belediye gelirleri gerekse de personellerle ilgili çalışmalarımız ve düzenlemelerimiz olacaktır. Bu konuda hepimizin desteği önem arz etmektedir. Tüm bu çalışmaları yaparken eşitlik ve şeffaflık çizgisinden ayrılmayacağımı taahhüt ediyorum" şeklinde konuştu.

(FT-MET-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title