Haberler

Hakkari'de Eğitim Sorunları

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Bozyamaç Köyü Sakinleri, Bölgeye Bir İlköğretim Okulu Yapılmasını İstiyor.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Bozyamaç köyü sakinleri, bölgeye bir ilköğretim okulu yapılmasını istiyor.

Özellikle kız çocuklarının büyük bir bölümü okula gidemeyen köylüler, yetkililerden okul yapılması için yardım talebinde bulundular. Köylerine veya bölgeye 8 yıllık bir ilköğretim okulu yapılması durumunda kız çocuklarının tamamının eğitime başlayacaklarını dile getiren köylüler, yaptıkları müracaatlardan her hangi bir yanıt alamadıklarını savundu. Bozyamaç köyünden 15 kız çocuğunun Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği imkanları ile Hakkari'de yapılan Çağdaş Yaşam Kız Yatılı Bölge Okulu'nda eğitimlerini

sürdürdüğünü belirten köy muhtarı Mecit Atayılmaz, yetkililerden bu konuda yardım istedi. Köylerinde veya yakın bir yerde 8 yıllık bir ilköğretim okulu istediklerini belirten muhtar Mecit Atayılmaz, okul yapıldığı taktirde okula giden kız çocuğu sayısının artacağını söyledi. Atayılmaz, "Bozyamaç, Beyyurdu, Çubuklu ve Öveç köyleri olarak 8 yıllık bir ilköğretim okulu istiyoruz. Bu köylerden birine okul yapılması için müracatlarda bulunduk. Şemdinli Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yaptığımız müracaatlardan

henüz bir sonuç çıkmadı. Biz de Hakkarı Milli Eğitim Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı'na bu konuyu ilettik. Bir an evvel bu köylerden birine okul yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Köylerinde bir ilkokul olduğunu ama 5 yıllık eğitim verdiğini belirten Atayılmaz, "Bu okulu bitiren çocuklar eğitimlerini devam ettiremiyorlar. Ailelerin maddi imkanı yetersiz olduğu için çocuklarını Şemdinli veya Hakkari'ye gönderemiyorlar" dedi.

(AD-AKK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title